ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστός μέχρι 3 Σεπτεμβρίου ο κόμβος της εθνικής στο Κιλελέρ στο ρεύμα προς Αθήνα

Την παράταση των κατωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ανακοίνωσε η Αστυνομία, για εκτέλεση εργασιών κατασκευής του Πλευρικού Σταθμού Διοδίων στην περιοχή του  Κιλελέρ του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., για χρονικό διάστημα έως και την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και σε εκτέλεση του ανωτέρω (ε) σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών/Γενικής Γραμματείας Υποδομών/ Διεύθυνσης Δ17.

Ειδικότερα, η ανωτέρω παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αφορά στον αποκλεισμό του Κλάδου εισόδου του Αυτοκινητοδρόμου, στην κατεύθυνση από Κιλελέρ-Νέο Περιβόλι προς Αθήνα (Λαμία), του ανισόπεδου κόμβου Κιλελέρ.

Η εξυπηρέτηση της αποκλειόμενης κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται από τον Α/Κ Βελεστίνου, μέσω εναλλακτικής διαδρομής, ως εξής:

Τα προερχόμενα οχήματα από Νέο Περιβόλι και Κιλελέρ με κατεύθυνση προς Αθήνα (Λαμία), θα κατευθύνονται, με κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση στην επαρχιακή οδό Αγριοσυκιών-Καλαμακίου με κατεύθυνση προς Καλαμάκι, εν συνεχεία θα κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας με κατεύθυνση προς Βόλο, μέχρι τον Α/Κ Βελεστίνου, όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο από τον κλάδο εισόδου προς Αθήνα (Λαμία).

Σταδιακή μείωση του ορίου ταχύτητας επί του Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των έργων στα 80χλμ/ώρα

Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό Σχέδιο Κυκλοφοριακής Διαχείρισης, την ισχύουσα Νομοθεσία, την πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι θα πρέπει:

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για την τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων πληροφοριακών, ρυθμιστικών και κατευθυντήριων πινακίδων στις θέσεις του αποκλεισμού, κατά μήκος του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, στις διασταυρώσεις και στα σημεία αλλαγής πορείας προκειμένου να παρέχεται με σαφήνεια ο προσανατολισμός για την επανείσοδο προς τον αυτοκινητόδρομο.

Να διασφαλίσει ότι θα αποκλείεται έγκαιρα η πρόσβαση των χρηστών που προσεγγίζουν τα αποκλεισμένα τμήματα, καθώς και ότι θα καθοδηγούνται με σαφήνεια στην εναλλακτική διαδρομή. Στις θέσεις αποκλεισμού του αυτοκινητόδρομου και των κλάδων εισόδου του κόμβου κρίνεται σκόπιμο να

τοποθετηθούν, πέραν των προβλεπόμενων πινακίδων οριοθέτησης, και προσωρινά στηθαία ασφαλείας.

Να υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση των αρμόδιων φορέων επί του εναλλακτικού δευτερεύοντος δικτύου (εκτός των ορίων του Έργου Παραχώρησης).

Να συμφωνηθούν σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα Τροχαίας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση που εκτιμηθεί ή παρατηρηθεί σημαντική επίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατόν η παρεμπόδιση των χρηστών.

Να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με τυχόν άλλες εν ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μικρής ή μακράς διάρκειας, που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του αυτοκινητόδρομου και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου για την κατασκευή έργων ή άλλους λόγους.

Με μέριμνα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και της Κ/Ξ «Μαλιακός- Κλειδί», θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

Τα Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τη λήψη των επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Πιερίας και Μαγνησίας κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή τους.

Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις