ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Αγιά στο δίκτυο φυσικού αερίου – Αναζητείται χώρος για το σταθμό αποσυμπίεσης

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αγιάς κου  Γκουντάρα Α. , του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λ. και της Δ/ντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας κας Καλογήρου Ε., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν η τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο, καθώς μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση στις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο κ. Μπακούρας Λ. ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την λήψη απόφασης σε πρώτο στάδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, σχετικά με το αίτημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την παραχώρηση χρήσης χώρου με σκοπό την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής αερίου. Συμπλήρωσε ότι, θα πρέπει να ακολουθήσει ο έλεγχος νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί επίσκεψη στο Δήμο Αγιάς για την ανεύρεση του χώρου εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης, ενώ ζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως Πληθυσμιακά Στοιχεία, Αριθμός Διαμερισμάτων, Υδρόμετρα, Κτιριακές Υποδομές Δημοτικών Κτιρίων, Μεγάλοι Πελάτες καθώς και επιχειρήσεις Δευτερογενούς Τομέα.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Γκουντάρας Α. ανέφερε ότι η επέκταση του δικτύου θα δώσει και στους δημότες Αγιάς τη δυνατότητα να επωφεληθούν, με τη σειρά τους, από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις