ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Το φρούτο που σού δίνει άλλοθι να τρως ό,τι λιπαρό γεύμα θέλεις

Σε έναν ιδανικό κόσμο τα μπέργκερ δεν θα επηρέαζαν καθόλου το δείκτη της ζυγαριάς μας και θα είχαν τις ίδιες επιπτώσεις στη γραμμή μας με μια σαλάτα. Επειδή, όμως, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι και οι λαχταριστές τους θερμίδες πηγαίνουν κατευθείαν στα ψωμάκια μας ή θα πρέπει να τα απαρνηθούμε (πράγμα αδύνατο) ή να ακολουθήσουμε το παρακάτω tip.

Εάν δεν θέλεις ο οργανισμός σου να αποθηκεύει τα λιπαρά φαγητά ως λίπος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρως πολλά γκρέιπφρουτ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τμήματος Θρεπτικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Berkeley, το φρούτο αυτό «εξουδετερώνει» τα λιπαρά φαγητά.

Η έρευνα που οδήγησε σε αυτά τα συμπεράσματα έγινε σε ποντίκια, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία επί 100 ημέρες λάμβανε μαζί με τα λιπαρά γεύματα που κατανάλωνε, νερό, ενώ η άλλη χυμό γκρέιπφρουτ μαζί με νερό. Όπως αποδείχτηκε, η δεύτερη ομάδα κατέληξε να έχει 18% λιγότερο βάρος, ενώ παράλληλα παρουσίασε σπουδαία πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της σε σύγκριση με την πρώτη. Ωστόσο στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, δεν είχαν σημαντική απώλεια βάρους.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, το γκρέιπφρουτ βοηθά το αδυνάτισμα μόνο μετά την κατανάλωση λιπαρών. Φάε, λοιπόν, το σουβλάκι σου και μην σε μέλει!

Πηγή: olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις