ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου και φέτος στη 19η Γιορτή Πίτας  στον Πυργετό

Η Γιορτή Πίτας έκλεισε φέτος 19 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού σε συνεργασία με τον Δ.Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την τοπική κοινότητα Πυργετού  .
Οι γυναίκες του Πυργετού προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά.
Την εκδήλωση άνοιξε η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Σούκου η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρεθέντες και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς  και τα χορευτικά που συμμετείχαν  του  πολιτιστικού συλλόγου  Αρμενίου -Βούναινων και Πυργετού .


Χαιρετισμό για την 19η γιορτή πίτας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος οπως και ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Νίκος  Λιούπας.

Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών :

Η 19η γιορτή πίτας έχει γίνει θεσμός και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο ,μια εκδήλωση που εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα και σαφώς αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά αναδεικνύει την εγρήγορση των φορέων και την δημιουργικότητα των κατοίκων τα ήθη και τα έθιμα μας κυριως όμως αναδεικνύει τον εθελοντισμό την συμμετοχή την συνεργασία και την συνέργεια .
Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης τον δραστήριο  Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού για το πλούσιο πρόγραμμα του και για όλα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ,την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον ΔΟΠΑΠΕΠ τον Δημοτικό Οργανισμό μας  αλλα κυρίως να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες του Πυργετού που με πολύ μεράκι έχουν δημιουργήσει  αυτά τα υπέροχα εδέσματα τα οποία προσφέρουνε σήμερα στον κόσμο .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αιδεσιμότατος πατέρας Αλέξανδρος Ρούσσας,οι αντιδήμαρχοι κ.Βασίλης Ζάχος,Αστέριος Σαίτης,Ιωάννης Αργυρίου ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ευθύμιος Μπουζέκης,Αχιλλέας Διψάνας,Χρήστος Τσούγιας ,η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας ,μέλη της τοπικής κοινότητας Πυργετού ,η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Πυργετού κα  Ελευθερία Ζυγογιάννη & γυμνασίου  κ.Νικόλαος Χατζάρας πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις