ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Τυρόπιτες Αλοννήσου

Yλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
νερό όσο χρειαστεί
200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό, δουλεύοντας με τα χέρια συγχρόνως, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Κατόπιν, τη χωρίζουμε σε 8-10 ίσα κομμάτια.

Με την βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι, τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ. και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα. Κλείνουμε κάθε φύλλο τυλίγοντάς το σε μακρόστενο, λεπτό ρολό και κατόπιν μαζεύοντάς το σε μια μικρή κουλούρα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τις τηγανίζουμε 2-3 μαζί ώσπου να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις