ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε Αμπελάκια και Αιγάνη για την Εορτή του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου ο Γιώργος Μανώλης

Τα γιορτινά Του έβαλε το Εξωκλήσι, του Αγίου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου στα Αμπελάκια, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, με αιωνόβια δένδρα (δρυς).

Ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου Προφήτη Ηλιού μετά αρτοκλασίας,  ετελέσθη προεξάρχοντος του πατρός Πορφυρίου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πνευματική ζωή του Αγίου, συλλειτουργούντος του πατρός Βασιλείου εφημέριου Αμπελακίων. Tον   πανηγυρικό   εσπερινό   παρακολούθησαν, ο   δήμαρχος Τεμπών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής  και  πλήθος πιστών από τα Αμπελάκια και την ευρύτερη περιοχή. Μετά το πέρας του εσπερινού σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε το παραδοσιακό φαγητό, γίδα με πλιγούρι. Προσφορά κτηνοτρόφων της περιοχής  Αμπελακίων και μαγειρευμένο από εθελοντές, τους οποίους ευχαρίστησε για την όλη προσπάθεια ο εφημέριος των Αμπελακίων πατέρας Βασίλειος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, στο Εξωκλήσι του Αγίου Προφήτη Ηλιού στην Αιγάνη, κτισμένο σε ένα πανέμορφο σημείο λίγο έξω από το Χωριό, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πατρός  Χρήστου, ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον, συλλειτουργούντος του πατρός Εφραίμ. Στην Θεία Λειτουργία, έψαλλαν χαρισματικοί Ιεροψάλτες και παρέστησαν πλήθος πιστών από τo χωριό Αιγάνη, την γύρω περιοχή και τη Λάρισα, μεταξύ των παρευρισκομένων  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νικολάου, οι τοπικοί σύμβουλοι Αιγάνης Κώστας Μαϊνάρας και Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, ο τοπικός σύμβουλος Πυργετού Λάμπρος Σωτηρίου, ο πρώην Πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Καστρί Λουτρό Βασίλης Μπάκαβος και ο υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Βλάχος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις