ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μύλο η παράσταση για το Ναπολέοντα Σουκατζίδη (φωτο)

Στο Μύλο πραγματοποιήθηκε η θεατρική μουσική παράσταση για τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, από τη θεατρική ομάδα “πείρα(γ)μα”.

Το κοινό που παρευρέθηκε και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές, απόλαυσε το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη  από την Προύσα που γεννήθηκε, το 1909, και τη μετεγκατάσταση της οικογένειας του μετά τη μικρασιατική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Στην παράσταση σκιαγραφείται  η ζωή και η πολιτική δράση του στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο έως και την σύλληψη του το 1936 με το “Ιδιώνυμο”. Ο θεατής τον ακολουθεί στην εξορία του στον Άη-Στράτη, στη φυλάκισή του στην Ακροναυπλία και στη μεταφορά του στα ναζιστικά στρατόπεδα Λάρισας και Χαϊδαρίου μέχρι και την εκτέλεσή του, ως έναν από τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους Ναζί, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Σπύρου Τζόκα ” Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων”. Τη διασκευή και σκηνοθεσία έκανε η Αγγελική Κασόλα, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είδαμε τον Γιάννη Καρούνη και την Ειρήνη Μελά.

Δείτε φωτο:

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις