ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από Βερδικούσια: “Ορθοδοξία και Οικογένεια οι Πυλώνες του Έθνους”

Τη Βερδικούσια Ελασσόνας,ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό, χοροστατούντωντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνος και Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Ο κ. Κέλλας εξήρε την προσφορά των Βερδικουσιωτών στην Ελασσόνα και τη Λάρισα, ενώ τόνισε πως οι αρχές, οι αξίες και η παράδοσή τους αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, προκειμένου το έθνος να κρατηθεί ζωντανό στη σύγχρονη εποχή.

Παράλληλα, υπέμνησε πως η 20η Ιουλίου αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικής επαγρύπνησης για τον απανταχού ελληνισμό, αφού το 1974 πραγματοποιήθηκε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο με την επιχείρηση Αττίλας, που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή και οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Βουλευτή:

‘’20η Ιουλίου σήμερα και η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, το έργο του οποίου κατέστη ένας φάρος αρχών και αξιών.Η σημερινή λαμπρή εορτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Βερδικούσια, η οποία αποτελείφωτεινό παράδειγμα για την επιβίωση του έθνους μας στη σύγχρονη εποχή. Οι Βερδικουσιώτεςκαι οι Βερδικουσιώτισσες συνεχίζουν την παράδοση των πολύτεκνων οικογενειών, κρατώντας τον τόπο τους ζωντανό και προσφέροντας τα μέγιστα στην ανάσχεση της μείωσης του πληθυσμού της Πατρίδας μας.

Συγχρόνως, η σημερινή ημέρα δεν πρέπει να λησμονείται ποτέ, αφού, στις 20 Ιουλίου του 1974, ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που στοίχισε τις ζωές και τον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας καθώς και την απώλεια σημαντικού μέρους της Μεγαλονήσου. Παρανόμως, 44 χρόνια μετά, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής εξακολουθούν να διατηρούν υπό τον έλεγχό τους το βόρειο τμήμα του νησιού και να τρέφουν αυταπάτες για την αναγνώριση και εξίσωση του «ψευδοκράτους» με τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως, οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και πως αποτελούν τον φυσικό και γεωγραφικό προμαχώνα του Ελληνισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από εδώ, τη Βερδικούσια, την Ελασσόνα και τη Λάρισα, στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους συμπατριώτες μας και, ειδικότερα, στους Μακεδόνες, πως η Ελλάδα θα κρατηθεί ζωντανή απέναντι σε κάθε καταστροφική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης και θα κάνουμε τα πάντα, για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, προστατεύοντας τους πυλώνες του έθνους μας, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και την ελληνική οικογένεια. Χρόνια Πολλά.’’

Τον Λαρισαίο πολιτικό συνόδευσαν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην πλατεία του χωριού, ο Εφημέριος π. Αθανάσιος Ματζαρής, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας, κ. Αστέριος Στούπας,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κώστας Τσέτσιλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Σινάπαλος, καθώς και κάτοικοι της ορεινής κοινότητας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις