ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Η Κύπρος παραμένει ακριτικό οχυρό του ελληνισμού

«Ελλάδα και Κύπρος, ενωμένες στο δρόμο για τον κοινό στόχο της αποκατάστασης της νομιμότητας στο νησί, να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις σοβαρές προκλήσεις που αναφύονται μπροστά μας το επόμενο διάστημα, και το όραμα μιας ελεύθερης, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, Κύπρου να γίνει πραγματικότητα». Τα παραπάνω σημειώνει ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, κ. Ντίνο Αυγουστή, με αφορμή το Εθνικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή» του «στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην τουρκική κατοχή του 40% του νησιού με μια δίκαιη λύση, με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η Κύπρος, εδώ και 3.000 χρόνια, συνιστά αδιαλείπτως ένα ακριτικό οχυρό του ελληνισμού, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Αν και ευρισκόμενη επί αιώνες υπό τον ζυγό διαφόρων κατακτητών, δεν απώλεσε τη ταυτότητά της, παρά τις προσπάθειες των κάθε λογής επικυρίαρχων. Μπορεί τα όνειρα για την Ένωση να μην ευοδώθηκαν, παρά τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, ενώ ο Αττίλας κατέλαβε δια της βίας, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή, ένα μεγάλο τμήμα του νησιού, όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ακόμη ζωντανή».

Αυτοπεποίθηση!

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μια οικονομία που, έπειτα από την μεγάλη κρίση, ξαναβρίσκει το δρόμο της, και με πολίτες γεμάτους αυτοπεποίθηση και εργατικότητα που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν, όπως αυτές στο ενεργειακό πεδίο. Αυτήν την Δημοκρατία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, γιατί μόνον αυτήν προστατεύει τους κατοίκους της. Δυστυχώς, η Τουρκία, συνεπαρμένη από τα νεο-οθωμανικά οράματα ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο προκλήσεων εναντίον όλου του ελληνισμού, σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί να αντιληφθεί ότι το αύριο δεν δημιουργείται με εκβιαστικές πρακτικές και σουλτανική νοοτροπία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις