ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επιστροφή από την εφορία θα πάρουν φέτος 4 στους 10 Λαρισαίους!

Κι όμως οι αριθμοί δεν λανθάνουν, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση: Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και τις εκτιμήσεις των τοπικών φοροτεχνικών, τέσσερις στους δέκα Λαρισαίους φέτος όχι μόνον δε θα πληρώσουν φόρο, αλλά θα λάβουν και… επιστροφή!

Όπως εξηγεί στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Λάρισας κ. Νίκος Νάτσιος (φωτό) ενώ απομένει περίπου μία εβδομάδα για να λήξει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φετινών δηλώσεων εισοδήματος, περίπου οι οκτώ στους δέκα έχουν σπεύσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Από αυτούς η εκκαθάριση δείχνει πως σχεδόν οι μισοί έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, οι τέσσερις στους δέκα θα λάβουν επιστροφή και μόνον το 13% περίπου θα πληρώσει φόρο.

“Η διαδικασία παρά τις αλλαγές οδεύει σχετικά καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα” εξήγησε ο κ. Νάτσιος, για να συμπληρώσει πως τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν φέτος αφορούν κυρίως την υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε3 από μία μεγαλύτερη μάζα φορολογούμενων όπως για παράδειγμα “παλιοί” αγρότες, αλλά και εργαζόμενους με “μπλοκάκι” που αντιμετωπίζουν πρόβλημα για να απαλλαχθούν ως μισθωτοί, εφόσον στο παρελθόν είχαν εμπορική δραστηριότητα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ο πρόεδρος των Λαρισαίων Λογιστών σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση περί τα 5,3 εκ. ευρώ, ενώ απομένει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός 900.000 δηλώσεων σε εκκρεμότητα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις