ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Ο σύντροφός μου είναι πολύ μεγαλύτερος

Το θέμα της ηλικίας δεν έχει την ίδια βαρύτητα και δύναμη που είχε πριν από 10, 20 και 30 χρόνια. Οι εποχές έχουν αλλάξει, ο γάμος και τα παιδιά δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει αναγκαστικά και οι δεκαετίες ζωής έχουν γίνει πιο δραστήριες και νεανικές και η απόσταση των ηλικιών δεν είναι και τόσο μεγάλη. Αν, για παράδειγμα, είσαι 25 και ο αγαπημένος σου είναι 40, προφανώς και υπάρχουν κάποιες generation διαφορές (εσύ θα λες γου του φου κι εκείνος θα διαβάζει εφημερίδα). Αλλά σε γενικές γραμμές, για σκέψου το λίγο. Μία 25άρα και ένας 40άρης κάνουν περίπου την ίδια ζωή. Δουλεύουν, έχουν παρέες, βγαίνουν το βράδυ, περνούν χρόνο στα social media και ψάχνονται ερωτικά. Φυσικά, δεν μπορούν να είναι όλα ρόδινα.

Εσύ θέλεις clubbing ξέφρενο με τις φίλες σου, αλλά εκείνος προτιμά να πάει κάπου για φαγητό ή να πιει δύο χαλαρά ποτά νωρίς σε κάποιο μπαράκι. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι πρόκειται για χάσμα γενεών, γιατί ο τρόπος διασκέδασης είναι περισσότερο θέμα ανθρώπου. Το clubbing δεν είναι θέμα αντοχών, όσο θέμα κουλτούρας. Αν σου αρέσουν οι ήρεμες καταστάσεις, δεν λατρεύεις το ξενύχτι και δεν θέλεις να δείξεις δημόσια πόσο αδέξιος είσαι στο χορό, είναι λογικό να επιλέγεις πάντα χαλαρές εξόδους. Εδώ είναι θέμα ασυμφωνίας.

Νιώθεις σαν μαθήτρια. Νιώθω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά και πάλι είναι θέμα ανθρώπου. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να νιώθουν σαν μαθήτριες που διδάσκονται κάτι νέο κάθε μέρα από το σύντροφό τους και στο τέλος του εξαμήνου θα τους δώσει και βαθμούς. Και υπάρχουν και εκείνες που δεν θέλουν να πατρονάρονται και προτιμούν την ανταλλαγή γνώσεων από το να έχουν ένα μέντορα που ξέρει καλύτερα ‘το καλό τους’ από τις ίδιες. Δεν θα μπω βαθιά στα daddy issues γιατί περί αυτού πρόκειται, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτεροι άντρες που σε αντιμετωπίζουν ισότιμα.

Θέλει άμεσα οικογένεια. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν φτάσει σε μία ηλικία όπου σκέφτονται πώς θα ήταν η ζωή τους αν παντρεύονταν και έκαναν παιδιά. Και μπορεί να είναι όντως έτοιμοι για το επόμενο βήμα μέχρι που πέφτεις εσύ στο διάβα τους και είσαι κάπως μικρή για τα πλάνα τους. Το θέμα είναι εσύ σε ποια φάση είσαι και αν μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το στο στιλ ζωής; Μην ξεχνάς ότι εκείνος έχει ζήσει πέντε δέκα είκοσι πράγματα περισσότερα από εσένα και δεν θα έχει απωθημένα. Εσύ όμως;

Είναι πολύ μεγαλύτερος. Χρειάζεται πι για να περπατήσει; Παθαίνει αρθριτικά όταν έχει υγρασία; Τα εγγόνια του είναι παντρεμένα; Του δίνεις κάθε δύο ώρες τα χάπια του; Πέρα από την πλάκα, είναι και πάλι δικό σου θέμα κατά πόσο θέλεις να είσαι σε μία σχέση με έναν αρκετά μεγαλύτερο άντρα. Όπως και στις συνομήλικες σχέσεις, υπάρχουν υπέρ και κατά που πρέπει να λάβεις υπόψη και να αποδεχθείς ότι δεν θα τα έχεις όλα. Είσαι ενήλικη, αποφασίζεις για τη ζωή σου και ξέρεις πολύ καλά τι θα συναντήσεις μπροστά σου, ανάλογα με την περίπτωση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις