ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόκριση με περίπατο επί της Κροατίας η εθνική πόλο γυναικών

Εύκολο έργο είχε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών απέναντι στην Κροατία, για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 21-2 και διατήρησε το απόλυτο νικών στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έχει ακόμη ένα εύκολο ματς την Πέμπτη (19/7), απέναντι στο Ισραήλ, και το Σάββατο (21/7) θα παίξει για την πρώτη θέση του ομίλου κόντρα στην Ολλανδία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε «φουριόζα» και προηγήθηκε 4-0 στα πρώτα 4,5 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια σήκωσε λίγο το πόδι από το… γκάζι και δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δείχνοντας ότι δεν την ενδιέφερε τόσο πολύ η διαφορά στο σκορ. Η εθνική έχασε επιθέσεις στην κόντρα, καθώς και πέναλτι με τη Βασιλική Διαμαντοπούλου, ενώ δέχθηκε και δύο μάλλον «φτηνά» γκολ, ένα από ατομική ενέργεια της Ντόμινα Μπούτιτς και ένα από κόντρα, σχεδόν στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Φυσικά το «γαλανόλευκο» συγκρότημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξασφαλίσει τη νίκη, με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να κάνει… πάρτι στα 2μ., σημειώνοντας έξι γκολ και κερδίζοντας τρία πέναλτι, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» σε μεγάλη διοργάνωση στην Ιωάννα Σταματοπούλου, χρησιμοποιώντας την στο δεύτερο ημίχρονο αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου. Προς το τέλος του ματς, όταν οι Κροάτισσες ξέμειναν από δυνάμεις, οι διεθνείς βρήκαν την ευκαιρία να αυξήσουν το δείκτη του σκορ στο τελικό 21-2, υπολειπόμενες μόλις ενός γκολ έναντι του 21-1 με το οποίο επικράτησε της ίδιας αντιπάλου η Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-1, 5-0, 6-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ασημάκη (φουνταριστός), 2-0 Ασημάκη (π.π.), 3-0 Τσουκαλά (π.π.), 4-0 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 4-1 Ντ. Μπούτιτς (μπάσιμο), 5-1 Β. Διαμαντοπούλου (π.π.), 6-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 7-1 Τσουκαλά (περιφέρεια), 8-1 Τσουκαλά (κόντρα), 9-1 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 10-1 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 10-2 Λόρνταν (κόντρα), 11-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 12-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 13-2 Ξενάκη (π.π.), 14-2 Ελευθεριάδου (κόντρα), 15-2 Ξενάκη (κόντρα), 16-2 Αβραμίδου (πέναλτι), 17-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 18-2 Αβραμίδου (πέναλτι), 19-2 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 20-2 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 21-2 Ξενάκη (φουνταριστός).

Η εθνική είχε 6/10 με παίκτρια παραπάνω, 2/3 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 6 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα. Η Κροατία είχε 0/5 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ με μπάσιμο και 1 στην κόντρα

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μίλκοβιτς, 1΄08΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Βένγκενροτ (Ελβετία), Τοϊγκαρλί (Τουρκία)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς): Ράτκοβιτς, Μίλκοβιτς, Τόπιτς, Μπάλιτς, Λόρνταν 1, Σκέλιν, Μπατζίμ, Ντ. Μπούτιτς 1, Μπούκιτς, Ιβ. Μπούτιτς, Πάβιτς, Σάφτιτς, Μπάρισιτς

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις