ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για φορολογικό και ασφαλιστικό των δικηγόρων

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση κατήγγειλε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η προάσπιση του κράτους δικαίου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα του κόμματός του. Στάθηκε, δε, στην ανάγκη μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων.

Κατά τη συνάντησή του με τη συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να παρουσιάσει σύντομα το αναλυτικό πρόγραμμα της ΝΔ για ένα διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.

Στην τοποθέτησή του επέρριψε ευθύνες για παρεμβάσεις και προσπάθεια χειραγώγησης και εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και διαβεβαίωσε πως «εγγυώμαι προσωπικά ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, η δικαιοσύνη θα αποκτήσει και πάλι τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της, η οποία είναι και στον πυρήνα του κράτους δικαίου».

Αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «επί της αρχής, το να υπάρχει μια περίοδος -ενδεχομένως και συνταγματικά κατοχυρωμένη-  στην οποία δεν θα επιτρέπεται σε κάποιον ανώτατο δικαστικό να αναλαμβάνει άλλη θέση, είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους».

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, υπογράμμισε πως «όλοι οι Έλληνες πλήττονται από τη φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Κατεξοχήν όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δικηγόροι», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

«Προφανώς θα μειώσουμε τη φορολογία στην ακίνητη περιουσία που είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους τους Έλληνες. Και θα ξαναδούμε τον σχεδιασμό της φορολογικής κλίμακος με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όταν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Για το ζήτημα των εισφορών, προανήγγειλε πως θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη τις σκέψεις της ΝΔ για ένα διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων, με τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες αρωγούς.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, επεσήμανε ότι «θέλουμε να έχουμε δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%. Αλλά πρέπει να έχουμε πάντα μία εικόνα του δημοσιονομικού αποτυπώματος οποιασδήποτε παρέμβασης».

Μιλώντας για τα ζητήματα της διαμεσολάβησης, σημείωσε πως «όλοι είμαστε επί της αρχής υπέρ των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών. Όχι, όμως, με τρόπο που να είναι αντισυνταγματικός», ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα του Πρωτοδικείου δήλωσε αντίθετος «σε αποσπασματικές και γρήγορες παρεμβάσεις που έχουν γίνει χωρίς σχεδιασμό και χωρίς συνεννόηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις