ΛΑΡΙΣΑ

Συζήτησαν στο Δημαρχείο Λάρισας για τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ – Σοβαρές αντιρρήσεις από τους εκπροσώπους των Κέντρων Αποκατάστασης

Για τις επιπτώσεις του νέου ενιαίου κανονισμού παροχής υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ συζήτησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Λάρισας εκπρόσωποι και εργαζόμενοι των Κέντρων Αποκατάστασης της πόλης, αυτοδιοικητικοί και βουλευτές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Κέντρων Αποκατάστασης ο νέος κανονισμός είναι ασαφής και με πολλά λάθη τα οποία είναι εις βάρος των ασθενών, καθώς μειώνει τους χρόνους αποκατάστασης τους αλλά και αποκλείει ασθένειες που μέχρι τώρα μπορούσαν να καλυφτούν από τα ταμεία τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης έκανε λόγο πως «με την εφαρμογή του νέου κανονισμού μιλάμε για απομείωση περίπου του 70% της περιπτωσιολογίας , δεν είναι απομείωση επιχειρησιακή, είναι απομείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών. Αν μέχρι σήμερα ΕΟΠΠΥ καλύπτονταν 10 παθήσεις από 1η Οκτωβρίου θα καλύπτονται 3-4 παθήσεις στη καλύτερη των περιπτώσεων . Οι σε παθήσεις οι οποίες αποκλείονται είναι και οι πιο βασικές για την αποκατάσταση».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας τόνισε πως «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ένα χωρίς υγειές διαφανές σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει κανένας στον χώρο της υγείας. Για να επιτευχθεί αυτό όμως χρειάζονται, αξιολόγηση, μελέτες, ανάλυση κόστους και αποτελέσματος και διαφάνεια στις αποφάσεις. Δυστυχώς σε αυτή την φάση όλο αυτό το πράγμα δεν έχει γίνει. Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει να αγοράζει υπηρεσίας με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού, με τα χρήματα που έχει φυσικά, κάνοντας διαρκείς αξιολογήσεις. Η εφαρμογή του κανονισμού αυτού ο οποίος είναι απαράδεκτος για τους ασθενείς αλλά και για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και για τις επιχειρήσεις, στη Λάρισα θα δημιουργήσει ακόμα ένα πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την απασχόληση και την ανάπτυξη της πόλης» Κλείνοντας τόνισε πως «η αναθεώρηση του κανονισμού είναι απαραίτητη».

Ο κ. Γιώργος Κατσιαντώνης επισήμανε οτι «φεύγοντας από εδώ σήμερα έχω καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός θα είναι καταστροφικός για τους συμπολίτες μας. Η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει κάποιες παρεμβάσεις προς τον Υπουργό και σίγουρα όλοι μαζί σύσσωμοι θα πρέπει να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις