ΚΟΣΜΟΣ

Κατακεραυνώνει τον Τραμπ ο τέως αρχηγός της CIA

Σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο τέως διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, Τζον Μπρέναν, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, «στην τσέπη του Πούτιν» και βλάκα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον ρώσο όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.

Μολονότι δεχόταν πιέσεις από τους επικριτές του, από τις σύμμαχες χώρες, ακόμη και από τους δικούς του συμβούλους, να τηρήσει σκληρή γραμμή, ο Τραμπ δεν είπε ούτε μία επικριτική λέξη για τη Μόσχα ή για κάποιο από τα ζητήματα που έχουν φέρει τις σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων στο χαμηλότερο σημείο τους από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Αντιθέτως, κατήγγειλε την «ηλιθιότητα» της δικής του χώρας και ιδίως την απόφαση να διενεργηθεί έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές.

Στις δηλώσεις αυτές, μεταξύ άλλων, αντέδρασε έντονα ο τέως διευθυντής της CIA, ο οποίος διερωτάται γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε μόνος με το ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι (επί δύο ώρες), ερήμην του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι.

«Γιατί ο Τραμπ  συναντήθηκε μόνος με τον Πούτιν; Τι θα μπορούσε να κρύβει από τον Μπόλτον, τον Πομπέο, τον Κέλι και το αμερικανικό κοινό; Πώς θα χρησιμοποιήσει ο Πούτιν οτιδήποτε θα μπορούσε να κρύβει ο Τραμπ προς όφελος της Ρωσίας για να πλήξει την Αμερική; Η πλήρης έλλειψη αξιοπιστίας του Tραμπ καθιστά ψευδή οποιαδήποτε εξήγηση δίνει» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της CIA στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι υπερβαίνει και ξεπερνά τα πρόθυρα των «υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων». Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από προδοσία. Όχι μόνο τα σχόλια του Τραμπ ήταν βλακώδη, είναι εξ ολοκλήρου στην τσέπη του Πούτιν. Ρεπουμπλιανοί Πατριώτες: Πού είστε;;;» συνέχισε ο ίδιος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις