ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αντιδρούν οι οπτικοί – οπτομετρες στο νέο καθεστώς πληρωμής των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση  αλλάζει ο τρόπος πληρωμής για τα γυαλιά οράσεως. Ο ασφαλισμένος μαζί με την συνταγή θα δίνει και μια βεβαίωση η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης) στα καταστήματα οπτικών και δεν θα έχει την υποχρέωση να πληρώσει τα γυαλιά ενω οι καταστηματάρχες στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματα τους από την ΕΟΠΥΥ.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μετροπόλ μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής των οπτικών – οπτομετρών του νομού Λάρισας έκαναν γνωστό ότι δεν θα δέχονται τα voucher για την πληρωμή των γυαλιών οράσεως, ενώ διευκρίνισαν ότι κανένας οπτικός δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ τόσο στο νομό Λάρισας, όσο και σε όλη τη χώρα.

Ο Βασίλης Παπαιωάνου μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής των οπτικών και οπρομετρών του νομού Λάρισας τόνισε: «ο ΕΟΠΥΥ  προσπαθεί να παίρνει τα χρήματα των ασφαλισμένων και να μην τα διαθέτει για την παροχή οπτικών ειδών και θέλει να κάνει εμάς παρόχους. Κρατώντας εμείς το voucher του ασφαλισμένου δεν θα ξέρουμε ποτέ, πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ»

Οι εκπρόσωποι της διοικούσας επιτροπής επισήμαναν ότι για την όποια ταλαιπωρία των  ασφαλισμένων δεν θα φταίνε οι οπτικοί αλλά ο ΕΟΠΥΥ και ζητούν την κατανόηση τους.

Αναλυτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
  2. Θα δεχόμαστε ‘’χαρτιά’’ αντί χρημάτων, αλλά υποχρεωτικά θα πληρώνουμε μετρητά όλα τα πάγια έξοδα.
  3. Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ.
  4. Θα εισπράττουμε μειωμένα χρήματα λόγω κουρέματος ενώ εμείς θα φορολογούμαστε για όλο το ποσό.
  5. Δεν υπάρχει πλέον, μετά από 8 χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας για να  χρηματοδοτήσουμε τον ΕΟΠΥΥ για αδιόρατο χρονικό διάστημα.
  6. Μικρές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να εισπράττουν άμεσα, καταδικάζονται σε κλείσιμο.
  7. Καμία μείωση της γραφειοκρατία προς τον ασφαλισμένο, αφού υποχρεωτικά συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός, κτλ)
  8. Η κυβέρνηση επιτρέπει, κατά παράβαση του Νόμου, να πωλούνται γυαλιά οράσεως (πρεσβυωπικά)  και γυαλιά ηλίου τα οποία είναι συναφή προς την όραση, παντού (φαρμακεία, περίπτερα, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων, internet, κλπ)
  9. Επιτρέπεται η πώληση στο διαδίκτυο οπτικών ειδών χωρίς κανένα έλεγχο και νομοθετικό πλαίσιο.

Τι επιδιώκει όμως η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο νόμο :

  • Να μας τιμωρήσει γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός-οπτομέτρης   την λεόντειο σύμβαση που μας είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.
  • Να μας βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή  από την υποταγή στις επιδιώξεις της.
  • Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά μας χρήματα, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για την υγεία.
  • Να μας επιβάλει ετήσιο χαράτσι μέσω της «πιστοποίησης» (η οποία δεν χρειάζεται γιατί στα οπτικά  καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα)

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κατανόηση, την στήριξη αλλά και την συμπαράσταση όλων των ασφαλισμένων καθώς και  συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούν στο μέλλον, αλλά  για τις επιχειρήσεις μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου”.

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις