ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Πρωτοσύγκελος π. Αχίλλιος – Τι ειπώθηκε στους επικήδειους για το Μακαριστό Ιγνάτιο

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου, με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, να ξεσπά σε λυγμούς την ώρα που περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές στο ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ, όπου ο Ποιμενάρχης της Λάρισας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, αναφέρθηκε στην ευαγγελική ρήση που συχνά χρησιμοποιούσε ο Μακαριστός σε ιερείς και κλήρο: «Όσο εμείς αγιαζόμαστε, τόσο περισσότερο ζούμε την ειρήνη του Θεού και μπορούμε να την μεταδώσουμε και στους άλλους. Ο ακατάστατος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ειρηνικός. Άλλωστε ο Θεός είναι Θεός ειρήνης κι όχι ακαταστασίας».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος μίλησε για μία εκκλησιαστική πρωσοπικότητα που διακατέχονταν από άκρα υπομονή και πρωτοφανή συγχωρητικότητα, ενώ χαρακτήρισε τον Μακαριστό Ιγνάτιο ως ιλαρό, προσιτό, φιλότεχνο, ελεήμων, επιεική και άκακο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός η Λάρισα έγινε εκκλησιαστικό κύταρο χάρη στο Μακαριστό Ποιμενάρχη και στους άξιους συνεργάτες του.

«Έζησε κοντά μας 24 χρόνια. Αν και δεν προερχόταν από τον τόπο μας τον αγάπησε και τον υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Γι αυτό και ο λαός της Λάρισας τον αγάπησε και τον τίμησε. Και αυτές τις ώρες κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό μας Ναό για να αποχαιρετήσει τον Λαρίσης Ιγνάτιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Η δήμαρχος Σαλαμίνας, της γενέτειρας του Μακαριστού Ιγνατίου, κ. Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάνου είπε μεταξύ άλλων πως «η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει βαθύ πένθος και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πολυαγαπημένη του Σαλαμίνα, τον τόπο που επί 20ετία εποίμανε ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα», αναφερόμενη παράλληλα εκτενώς, στο πλήθος της σπουδαίας και πολυεπίπεδης δραστηριότητάς του.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις