ΑΡΘΡΑΛΑΡΙΣΑ

Αποχαιρετώντας τον Δεσπότη μας

Σήμερα κηδεύουμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας, κυρό Ιγνάτιο, με βαθύτατη λύπη και συγκίνηση. Σήμερα προσκυνούμε το σκήνωμά του και υποκλινόμαστε ευλαβικά, ζητώντας από τον Θεό να φροντίσει για την μακροημέρευση του ποιμνίου, που τόσο προστάτευσε ο ίδιος.Λάρισα και Τύρναβοςορφάνεψαν και πενθούν, διότι ο Δεσπότης μας σώρευε όλα τα χαρακτηριστικά, που τον κατέστησαν κυριολεκτικά έναν πανάξιο Ποιμενάρχη. Επειδή είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή μας βλέπει, συνεχίζοντας να προσεύχεται αδιαλείπτως, θέλω να τον αποχαιρετήσω δημόσια:

Σεβασμιώτατε,

Υπήρξες ένας πραγματικός ιεραπόστολος του Θείου Λόγου και ήσουν πάντοτε σεμνός και ταπεινός.

Υπηρέτησες το ποίμνιό σου με προσήλωση, ανοίγοντας τις πόρτες της Εκκλησίας διάπλατα σε όλες και σε όλους, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Έδειξες μεγαλείο ψυχής, συγχωρώντας εν ζωή όλους τους πολεμίους σου, και αποκατέστησες την ηρεμία στη Μητρόπολή μας, παράγοντας έργο και αφήνοντας μία ιστορική παρακαταθήκη.

Η θλίψη μου για την απώλειά σου είναι ανείπωτη,διότι, πάνω απ’ όλα, έχασαέναναγνό και ειλικρινή φίλο. Η οικογένειά μου και εγώ είχαμε την ευλογία να συνδεθούμε μαζί σου πριν από πολλά χρόνια και έκτοτε μας συντρόφευες πάντοτε με την προσευχή και την ποιμαντική σου καθοδήγηση, ενώ τίμησες πολλές φορές το σπίτι μας με την παρουσία σου. Κάθε συνάντηση και συζήτηση μαζί σου ήταν για εμάς ένας πνευματικός θησαυρός.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τηνημέρα, που έθεσα πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Βουλευτήςκαι σε επισκέφθηκα, για να λάβω ευλογία και να μου δώσεις την ευχή σου.

Όπως, δεν θα ξεχάσω ποτέ,την τελευταία φορά, που ήρθες στο σπίτι μας και φεύγοντας, μου δώρισες την ποιμαντορική σου ράβδο, λέγοντας: ‘’Ήρθα με ράβδο και φεύγω χωρίς αυτή’’.

Δεν περίμενα ότι θα «έφευγες», απροσδόκητα,λίγους μόλις μήνες αργότερα.

Είμαι βέβαιος πως, ήδη, έχεις εξασφαλίσει μία θέση πλάι στους κεκοιμημένους αδελφούς σου, που αγίασαν με τη δράση, το έργο και τις θυσίες τους επί γης.

Θέλω να σου εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώκαι σου ζητώ να μεσιτεύεις στον Θεό, για να εμπνέει όλους εμάς, που μοιραστήκαμε μαζί σου το ίδιο όραμα, προκειμένου να κρατήσουμε την Πατρίδα όρθια και την Ορθοδοξία ζωντανή και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σου εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου,

Καλή Ανάσταση!

Χρήστος Κέλλας – Βουλευτής Ν.Δ. Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις