ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκίνησε η πτήση για την Ελλάδα – Η Λάρισα υποδέχεται στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης το σκήνωμα του Μητροπολίτη Ιγνατίου

Η πτήση του αεροσκάφους που μεταφέρει το σκήνωμα του μητροπολίτη Ιγνατίου από την Αμερική, ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα. Το πρωί της Πέμπτης, μετά από μία ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από εκεί το σκήνωμα θα μεταφερθεί οδικώς στη Λάρισα.

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης η Λάρισα θα υποδεχτεί το σκήνωμα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και το Σάββατο που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αχιλλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτός για τους πιστούς που θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη. Επιπλέον, αγρυπνίες θα τελεστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ, και αρχιερατικές Θείες λειτουργίες τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα ακολουθήσει περιφορά στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και θα πραγματοποιηθεί η ταφή πίσω από τον ιερό ναό όπως ήταν και η επιθυμία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ιγνατίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις