ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης για Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας: Θεμέλιος λίθος ανάπτυξης για τη Λάρισα

Με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η δημιουργία και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού φορέα που θα απαντά σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις ενός εξόχως δυναμικού κλάδου, όπως είναι αυτός της Ελληνικής κτηνοτροφίας, αποτέλεσε για μένα προσωπικό στοίχημα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κόντρα στις Κασσάνδρες που μετά από τόσες δεκαετίες απραξίας, όλο αυτό το διάστημα των προσπαθειών μας, επιχειρούσαν να τις υπονομεύσουν με διαρκείς κινδυνολογίες, η γαλακτοκομική σχολή της Ελασσόνας είναι γεγονός. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το ερχόμενο Φθινόπωρο, αρχικά ως τμήμα του τοπικού Δημοσίου ΙΕΚ και την ερχόμενη χρονιά ως αυτόνομος εκπαιδευτικός φορέας.

Η στοχοπροσήλωσή μας σε έναν πρωτογενή τομέα που θα βασίζεται στη γνώση και στα δεδομένα του σύγχρονου παγκόσμιου γίγνεσθαι στην τεχνολογία των τροφίμων και το επιχειρείν, αποτυπώνεται πλήρως στους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που θα φέρει την κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική επαρχία Ελασσόνας, σε ρόλο οδηγού στις εξελίξεις του γαλακτοκομικού κλάδου.

Η γνώση δεν έχει καμιά αξία, εκτός αν την εφαρμόσεις κάπου. Κι αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με τη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας. Να δώσουμε στους νέους κτηνοτρόφους τη γνώση εκείνη που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για μία αναπτυξιακή κοσμογονία, όχι μόνον στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις