ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ξεκίνησε με ενθουσιασμό με τη γιορτή έναρξης την Τετάρτη 20 Ιουνίου, για μια ακόμη χρονιά, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Ένα πρόγραμμα που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Το θέμα της νέας εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετέχει στο πρόγραμμα για δεύτερη χρονιά, με 36 δημιουργικά εργαστήρια και τη συμμετοχή 50 εθελοντών, εμψυχωτών και βοηθών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι με θέμα: Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος. Τα παιδιά, με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό – βιολόγο Μαρία Κουρούμαλη,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας με το οποίο θυμόμαστε , σκεφτόμαστε, μετράμε.  Την Παρασκευή 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι με θέμα: Το παλάτι της μνήμης. Τα παιδιά, με εμψυχώτρια την κοινωνική λειτουργό Ελευθερία Περουλάκη, έπαιξαν παιχνίδια μνήμης και έχτισαν το δικό τους παλάτι της μνήμης, μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό μας στο οποίο μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του.

Το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίζεται με τα εργαστήρια του Ιουνίου ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018:  Ένα παιχνίδι με βιβλία.

Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει.

Για παιδιά 7-12 ετών

Εμψυχωτής: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018: Φυσικά δεδομένα: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες

Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους.

Για παιδιά 7-12 ετών

Εμψυχωτής: Ελένη Παπούλια, βιβλιοθηκονόμος

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018: Δεδομένα για μένα: Τι κάνω κάθε μέρα;

Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί;

Για παιδιά 7-12 ετών

Εμψυχωτής: Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018: Ένας χώρος στα μέτρα μου.

Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας.

Για παιδιά 7-12 ετών

Εμψυχωτής: Αργυρώ Μπρότση, παιδαγωγός

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018: Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Ντετέκτιβς

Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων  στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ.

Για παιδιά 7-12 ετών

Εμψυχωτής: Συνοδία Παράσχου, καθηγήτρια φιλόλογος

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 25 παιδιά) θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της δήλωσης συμμετοχής.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων και δηλώσεις συμμετοχής:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr,
Υπεύθυνη : Χριστίνα Παπαδοπούλου, συντονίστρια ΚΕ2018

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις