ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος… “τυχαίος περαστικός” που βρίσκεται καθημερινά στις οθόνες των τηλεοράσεών μας!

Του Απόστολου Παπαδόπουλου

“Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας” είχε πει ο Αντι Γουόρχολ πριν κάποια χρόνια, ο κύριος Ιωάννης Λαλάρας όμως έχει καταγράψει πολλά περισσότερα. Δεν είναι πολιτικός, δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ειδικός αναλυτής ή οτιδήποτε άλλο θα δικαιολογούσε να εμφανίζεται… στο γυαλί σχεδόν καθημερινά.

Το μόνο που κάνει είναι να κάθεται κάθε πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και τα τοπικά ΜΜΕ να τον επιλέγουν για να σχολιάσει την ειδησεογραφία της ημέρας.

Η φήμη του μάλιστα δεν περιορίζεται στην τοπική κοινωνία της Λάρισας καθώς μαζί του ασχολήθηκαν ως και οι συντελεστές του “Ράδιο Αρβύλα” – κάνοντας τον γνωστό στο πανελλήνιο για την συχνότητα με την οποία σχολιάζει την επικαιρότητα.

Πως ξεκίνησε όμως όλο αυτό και πως διαχειρίζεται ο ίδιος και οι γύρω του τη δημοσιότητα;

«Η πρώτη φορά που μίλησα στην τηλεόραση ήταν το 2003 αλλά τότε έκανα αθλητικό σχόλιο, από εκείνη τη φορά και μετά μου έφυγε το άγχος και μιλάω συνέχεια» λέει ο κύριος Γιάννης και συνεχίζει: «Το θέμα είναι αυτά που λέει κάποιος να είναι σωστά, εμένα με ενδιαφέρει να ακούγονται αυτά που πρέπει στην τηλεόραση».

Στη συνέχεια μιλάει για την ανάγκη που νοιώθει να μιλάει καθημερινά και για τις πηγές πληροφόρησής του.

«Στην αρχή ερχόταν αυτοί (οι ρεπόρτερ) τώρα πάω εγώ και μιλάω, όταν έχω μια γνώμη θέλω να την πω, αυτό πρέπει να κάνουν όλοι, γι’ αυτό υπάρχουν τα κανάλια. Από την τηλεόραση ενημερώνομαι, εφημερίδες σπάνια διαβάζω» τονίζει, ενώ όταν η κουβέντα φτάνει στο «Ράδιο Αρβύλα» που τον έκανε γνωστό λέει: «Εντάξει αυτοί το πήγαν πιο πολύ στο χιουμοριστικό, με έδειξε και η άλλη εκπομπή με τα κέρατα (εννοεί το Circo στο Epsilon tv), δε με πειράζει πάντως, δε τους κακολογώ».

Εξηγεί ακόμα πως τον αντιμετωπίζουν πλέον οι γύρω του, μετά την νέα ιδιότητα και δημοσιότητα που απέκτησε.

«Κοίταξε να δεις, μαζευόμαστε καθημερινά εδώ στην πλατεία – κάθε πρωί, μιλάμε και ο καθένας λέει τη γνώμη του, δεν έκανα ποτέ τον ξερόλα, μου αρέσει να ακούω όλες τις γνώμες. Μου λένε συγγενείς και φίλοι μου «σε είδα πάλι σήμερα, καλά τα είπες κλπ» αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση. Ορισμένοι μου λένε «έπρεπε να φωνάξεις, να βρίσεις», αλλά δε πρόκειται να το κάνω ποτέ, δε κερδίζεις τίποτα με τις φωνές και τις ακρότητες, άσε που δε θα με «έπαιζαν» μετά στην τηλεόραση».

Τέλος η ερώτηση αφορά το αν θέλησε κάποια στιγμή να πολιτευτεί ή να αναλάβει τον ρόλο του σχολιαστή σε κάποιο ΜΜΕ.

«Όχι δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό, εγώ επαγγελματίας ήμουν και είχα ένα μαγαζάκι, δεν έχω γραμματικές γνώσεις για να τα κάνω αυτά, μου αρκεί να κάθομαι στην πλατεία και να μιλάω με κόσμο».

Θυμηθείτε το βίντεο που είχε παίξει το “Ράδιο Αρβύλα” κάνοντας τον κ. Λαλάρα διάσημο και στην υπόλοιπη χώρα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις