ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κέλλας στο onlarissa.gr για Σκοπιανό: Οι καλύτεροι “yes men” του εξωτερικού Τσίπρας και Καμμένος

Ως μία θλιβερή για την ελληνική ιστορία συμφωνία, χαρακτηρίζει αυτή της ονομασίας των Σκοπίων ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας υποστηρίζει επίσης ότι οι διθύραμβοι που ακούγονται στο εξωτερικό για την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι απολύτως δικαιολογημένοι καθώς στα πρόσωπα των δυο εταίρων της κυβέρνησης βρήκαν τους καλύτερους “yes men”, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ψηφίσουν τα πάντα”. 

Τέλος, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Frankfurt Allgemeine Zeitung”, η οποία υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στο εξωτερικό πως σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία στη χώρα, δε θα ανατρέψει καμία συμφωνία για το ονοματολογικό.

Συνέντευξη στον Απόστολο Ράιδο

Θα ήθελα το σχόλιό σας μετά και την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στις Πρέσπες μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων…

Πρόκειται αναμφίβολα για μία θλιβερή στιγμή για την ελληνική ιστορία η Συμφωνία στις Πρέσπες. Ποτέ κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν διανοήθηκε να δεσμεύσει με την υπογραφή του την χώρα στο θέμα με τα Σκόπια, πόσω μάλλον να παραδώσει και όνομα, ταυτότητα και γλώσσα.

Για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι έχουν συμφωνήσει για το χρέος.

Πρώτον – Η πιθανή παράταση στον χρόνο αποπληρωμής του χρέους, δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων προς τον κ. Σαμαρά από το 2012, αν η χώρα επετύγχανε υψηλά πλεονάσματα. Απλά στον κ. Σαμαρά δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους και ο λόγος είναι πλέον προφανής…

Δεύτερον και κυριότερον – Δεν μπορείς να θες να λέγεσαι ηγέτης όταν βάζεις στην ίδια ζυγαριά εθνική κυριαρχία και οικονομικά ανταλλάγματα.

Στο εσωτερικό οι αντιδράσεις είναι έντονες με αποκορύφωμα τα επεισόδια στις Πρέσπες…

Την ώρα που η Κυβέρνηση έχει αφήσει την Αθήνα έρμαιο στις διαθέσεις του Ρουβίκωνα και σε κάθε λογής συλλογικότητες, αποφάσισε να εξαντλήσει όλη την αγριότητα και αυστηρότητά της σε Έλληνες πολίτες που “τόλμησαν” να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Στο εξωτερικό πάντως ακούγονται διθύραμβοι για τη συμφωνία πιστώνοντας επιτυχία στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα…

Οι διθύραμβοι που ακούγονται στο εξωτερικό για την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι απολύτως δικαιολογημένοι καθώς στα πρόσωπα των δυο εταίρων της κυβέρνησης βρήκαν τους καλύτερους “yes men”, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ψηφίσουν τα πάντα. Από πρωτοφανείς μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο μέχρι την παράδοση ονόματος, ταυτότητας και γλώσσας…

Πώς βλέπετε την παρατεταμένη κρίση που επέφερε στους Ανεξάρτητους Έλληνες η συμφωνία;

Οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν εξ αρχής έναν δρόμο. Να ανταλλάσουν την καρέκλα με την ψήφιση των πάντων.

Είναι αστείο να ακούς να διατυμπανίζουν ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία, όμως δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα να φέρει αυτή τη συμφωνία και να δημιουργήσει τετελεσμένο για την χώρα.

Τι λέτε για το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που θέλει τον κ. Μητσοτάκη να έχει δεσμευτεί πως δε θα ανατρέψει καμία συμφωνία για το ονοματολογικό εάν αναλάβει τα ηνία της χώρας;

Το δημοσίευμα είναι ψευδές πέρα ως πέρα. Όποτε και αν έρθει η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή στη ΝΔ θα κρατήσουμε ακριβώς την ίδια στάση και θα την καταψηφίσουμε.

Εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες και κυρίως δεν πρόκειται να διχάσουμε τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις