ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας συζητάει για τον “Κλεισθένη”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος, ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου και το μέλος της Ν. Ε., υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Θεσσαλία, Μάνθος Σαρρής.

Τα δύο στελέχη αναφέρθηκαν στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ, αύριο Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στο καφέ «Ήδιστον», στην πλατεία της Νίκαιας με θέμα: «Ποια είναι η άλλη, η νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας; Τι αλλάζει  ο «Κλεισθένης Ι»; Γιατί χρειάζεται ένα «νέο, ενωτικό και νικηφόρο δημοκρατικό ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;».

Ο Συντονιστής Γραμματέας, Πέτρος Παπαγεωργίου, τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη ενός νέου κύκλου εκδηλώσεων σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των αποφάσεων της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στις επόμενες εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοικήσεις.

Στόχος είναι η συγκρότηση ευρύτερων και συμμαχικών αυτοδιοικητικών εγχειρημάτων, στο πρότυπο του επιτυχημένου παραδείγματος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μάνθος Σαρρής, τόνισε από την πλευρά του ότι «από αύριο ξεκινάμε έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων στους Δήμους του νομού και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, εκτός της πόλης της Λάρισας, την οποία πρόσφατα επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και επειδή η «Συμπαράταξη» έχει πλέον τη δυνατότητα να «αυτορυθμίζεται».

Ο κ. Σαρρής ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ο «Κλεισθένης Ι» εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ επεσήμανε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας δέχτηκε ήδη την πρώτη επίθεση διαστρέβλωσης των πρωτοβουλιών της, με αφορμή τον κύκλο αυτών των εκδηλώσεων.

Ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων γίνεται για να αναπτύξει το κόμμα τις θέσεις του και να εξηγήσει γιατί μιλάμε για μια διαφορετική, νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος μας, ποια είναι τα δύο διαφορετικά σχέδια στην Τ. Α., τι προτείνει το συντηρητικό «στρατόπεδο» και τι ο αστερισμός του προοδευτικού σχεδίου, τι νέο φέρνει ο «Κλεισθένης Ι», γιατί είναι αναγκαία σήμερα η πολιτική, δημοκρατική αλλαγή στην Τ.Α., όπως την περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Μαίου 2018.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ακριβώς για να αποσαφηνίσουμε τους διακριτούς ρόλους κομμάτων και αυτοδιοικητικών κινήσεων – διοικήσεων.

Πραγματοποιούνται για να αναδείξουμε πως αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο και την ευθύνη των αυτοδιοικητικών κινήσεων και τον ρόλο των μελών και φίλων του κόμματός μας.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί παντού στην Θεσσαλία αναπτύσσονται «από τα κάτω», γνήσιες, δημοκρατικές, αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο Μάνθος Σαρρής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις