ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, θα βρεθεί και φέτος στο Φεστιβάλ Πηνειού, για να προσφέρει στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 38 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 38 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Επίσης μπορεί να φιλοξενήσει και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, στον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη.

Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 6+)

Περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο, με εκπληκτικά οπτικά και πραγματικές λήψεις βίντεο, τους άλλους πλανήτες και τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων, όπως η Σελήνη και ο πλανήτης Άρης.

Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)

Παρουσιάζει τη συναρπαστική εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης, από το Big Bang έως την προσδοκώμενη ανακάλυψή της, στο Large Hadron Collider.

Ο Μαγεμένος Ύφαλος (Ηλικίες 5+)

Μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά κι επικίνδυνα.

NEURODOME – Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Σκεφτήκατε ποτέ τι κρύβεται μέσα στο μυαλό μας; Θέλετε να μάθετε πως δημιουργούνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Στην ταινία,  ο θεατής κάνει ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης, από τα απώτατα όρια του γνωστού σύμπαντος, προς τα μέσα προς το πολύ μικρό, τους νευρώνες του εγκεφάλου. Όλες οι απεικονίσεις του εγκεφάλου

χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα από ερευνητές και νευροεπιστήμονες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις