ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ρήγας από Λάρισα: Η Ν.Δ. σέρνεται πίσω από τον Σαμαρά – Έντιμη η συμφωνία με τους ΑΝ.ΕΛ.

Ευθείες βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας το μεσημέρι της Πέμπτης. Με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν είναι ουσιαστικά αρχηγός της Ν.Δ.” και πως “είναι ντροπή για τη χώρα” η στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

“Η ΝΔ αυτή τη στιγμή σέρνεται πίσω από τον κ. Σαμαρά. Είναι ντροπή για τη χώρα να έχει ένα πρώην πρωθυπουργό που το πρώτο που κοιτάει είναι η προσωπική του στρατηγική, η εμμονή του, ένας ακραίος εθνικισμός, μία επένδυση πάνω στην πατριδοκαπηλεία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ουσιαστικά αρχηγός της Ν.Δ.” είπε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση των ΑΝΕΛ για το ίδιο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ ήταν μία έντιμη συμφωνία να βγει η χώρα από την επιτροπεία, την οικονομική κρίση και να πληγεί η διαπλοκή. Αυτή η συμφωνία τιμάται και από εμάς και από τους ΑΝΕΛ. Είναι ένα πείραμα που δείχνει πώς μπορείς προς όφελος μίας κοινωνίας να διαμορφώσεις μία συμμαχική κυβέρνηση χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ή να χρησιμοποιούνται προβλήματα για να αποφύγεις να λύσεις το μεγάλο στόχο”.

Σχολιάζοντας εν συνόλω τη συμφωνία, τη χαρακτήρισε ως ένα “εξαιρετικά θετικό στοιχείο που συμπληρώνει αυτή την προσπάθεια (σ.σ. της εξόδου από το μνημονιακό καθεστώς).

Εμείς, συνέχισε, κρατήσαμε από την αρχή τη γραμμή που είχαμε ως εθνική γραμμή. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι η επίλυση ενός προβλήματος δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα αλλά με το σύνολο των Βαλκανίων, μία ταραγμένη περιοχή που εμείς θέλαμε να υπάρξει πόλος σταθερότητας.

Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και συνολικά των Βαλκανίων. Θεωρούμε ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη είναι προς όφελος των λαών και κυρίως είναι μία αντίληψη που έχουμε διαχρονικά ως ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση και διάλογο {…} Εν κατακλείδι, παίρνουμε το όνομα πίσω, αυτό συμβαίνει”.

Σε ότι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Ρήγας είπε ότι “η τέταρτη αξιολόγηση σημαίνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Δεν υπάρχει πλέον κανένα προαπαιτούμενο, καμία δανειακή σύμβαση που διαμορφώνει το τοπίο της επιτροπείας. Η επόμενη μέρα για τη χώρα θα είναι χωρίς πιστοληπτική γραμμή”.

Για τα σενάρια περί πρότασης μομφής από τη Ν.Δ. σχολίασε τέλος “καλώς να ορίσει”.

Σ.Ι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις