ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απ. Καλογιάννης: «Θα εγκατασταθούν αντικεραυνικά συστήματα σε όλα τα γήπεδά μας»

Το τραγικό περαστικό του παιδιού που χτυπήθηκε από κεραυνό σε γήπεδο ποδοσφαίρου της Λάρισας χθες, συζητήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, μετά από ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» κ. Ντίνος Διαμάντος για το αν μπορεί ο δήμος να λάβει κάποια μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης παίρνοντας τον λόγο ως ειδικός και όχι με την ιδιότητα του αντιδημάρχου, καθώς είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τόνισε ότι ο έλεγχος των υποδομών μαζί με την γείωση και τις εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνεται τακτικά. Η ομάδα όμως η οποία θα ελέγξει πρέπει να είναι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά δεν έχει οριστεί ποτέ αυτή η ομάδα, μας έπιασε η κρίση και δεν έγιναν όλα αυτά. Παρότι δεν είναι αρμόδιος ο δήμος θα πρέπει να δούμε το θέμα. Θα βάλω όμως και άλλη διάσταση, στην δικιά μας γενιά μας έλεγαν στα σχολεία τι να προσέχουμε με τον ηλεκτρισμό, αυτό πλέον εξαφανίστηκε από την εκπαίδευση και πρέπει να γίνει κάτι. Θα μπορούσε η «Πόλη που μαθαίνει» να ασχοληθεί και με τέτοια θέματα».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, εν συνεχεία παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Με αφορμή την αναμόρφωση των αποδυτηρίων για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και του φωτισμού, θα ελεγχθεί να εγκατασταθούν αντικεραυνικά συστήματα οπουδήποτε στα γήπεδά μας όλα. Υπάρχει η δυνατότητα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ο τεχνικός ασφαλείας του δήμου που επιβλέπει όλες αυτές τις λειτουργίες, στα δημοτικά κτήρια να κληθεί άμεσα και να ελέγξουμε όλο το πλαίσιο που υπάρχει προκειμένου να δούμε ποιος είναι αρμόδιος, ποιος πιστοποιεί και ποια είναι η κατάσταση σε όλους αυτούς τους χώρους για να πάρουμε μια υπεύθυνη απάντηση και να κινητοποιηθούμε. Μας φέρνει το θέμα μπροστά σε ευθύνες, ανεξάρτητα αν είναι αρμοδιότητας του δήμου ή όχι, θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε χθες το μπουρίνι στην Τερψιθέα, κυρίως ο κ. Καλογιάννης, σημείωσε: «Χθες στην Τερψιθέα έπεσαν 4-5 κολόνες της ΔΕΗ με το μπουρίνι και υπήρχε και συσκότιση και σήμερα υπάρχουν θέματα. Από τις 7 που άρχισε το μπουρίνι, ενημερώθηκε η ΔΕΗ η οποία με τα συνεργεία της έκτακτης ανάγκης προσπάθησε να αποκαταστήσει τις ζημιές για να αντιμετωπίσει το πρωτόγνωρο φαινόμενο».

Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις