Παρασκήνιο

Αλλάζει τις ισορροπίες στη Λάρισα η πρώτη συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής

Περίσσεψαν τα χαμόγελα χθες βράδυ στον Διόνυσο όταν οι «σύντροφοι», με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη στη Λάρισα, διαπίστωσαν πως η αίθουσα του ξενοδοχείου είχε αποδειχθεί πολύ μικρή για να τους χωρέσει.

Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πειράγματα: «Μάλλον έπρεπε να πάμε εκεί που πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό τους, τον Σκουρλέτη…», έλεγε παλαιό στέλεχος του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μεγάλη αποτυχία, από πλευράς κόσμου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στη Λάρισα, σε αντίθεση με τη χθεσινή συγκέντρωση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ.

Το πιο ωραίο ήρθε όμως, όταν άλλο γνωστό στέλεχος πήρε την «πάσα» και συνέχισε: «Καλά λες για τον Σκουρλέτη. Αν περάσει ο νόμος του για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, να δούμε μετά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…», υπονοώντας, σαφέστατα, πως το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κατεβάσει δικό του υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ότι θα σημάνει αυτό για την «Συμπαράταξη».

Η αλήθεια είναι πως στο εσωτερικό του κινήματος υπάρχουν θερμοί υποστηρικτές της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ισχυρά ονόματα. Και ποιο το κλειδί των οριστικών αποφάσεων; Ο χρόνος των βουλευτικών εκλογών.

Όπως μου εξηγούσε πολύπειρο στέλεχος του άλλοτε ΠΑΣΟΚ, «αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές βουλευτικές πριν τις αυτοδιοικητικές, τότε θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Γράψτο!»

Το έγραψα!

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις