ΑΡΘΡΑΛΑΡΙΣΑ

Ξηρομερίτης: Από δω και πέρα αντάξια των νέων γενιών η ψήφος μας

Αναλογιστήκαμε ποτέ άραγε ο καθένας μας ποιος φταίει …και σε τι κάναμε λάθος και εμείς οι ίδιοι  από την πλευρά μας  ώστε να φθάσουμε ως εδώ .Έκανε ο καθένας μας την αυτοκριτική του  και αναπολήσαμε πόσες φορές άραγε επαναλάβαμε το ίδιο σφάλμα .Τί ελπίζαμε και τη ονειρευτήκαμε και τι δεν έγινε όπως θα έπρεπε…

Φίλοι και συμπολίτες δεν θα αποδώσω πουθενά όμως τις ευθύνες μας ως πολίτες . Δεν υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι στις προσωπικές επιλογές ! Επιτελέσαμε  μόνοι μας «μικρές» υπηρεσίες και «τραύματα»  στο οικοδόμημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .Μας δόθηκε  το πιο δυνατό όπλο από αρχής της Αθηναϊκής  Δημοκρατίας ,αυτή η απόλυτη έμπνευση της ψήφου , που ξεπήδησε από την Ελλάδα και δεν το ζυγίσαμε ορθά  !

Πόσες φορές κατά συρροή και κατ επανάληψη αδικήσαμε τα όνειρά μας και κατεβάσαμε τον πήχη όχι μόνο των δικών μας ονείρων αλλά και των παιδιών μας και άλλων μετά από αυτά !Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν πράξαμε αυτό που μας δίδαξε ο Ηρακλής από αρχαιοτάτων χρόνων, ότι Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ,αλλά θα έπρεπε για εμάς τους απογόνους των Ελλήνων  να αποτελεί  «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ».

Δυστυχώς επιλέξαμε  άλλους δρόμους , «εύκολους» και «τριφηλούς» ασκώντας το Δημοκρατικό και πανίσχυρο δικαίωμα μας(αυτό της ψήφου) λαθεμένα .

Ψηφίσαμε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτε τον πήχη να σηκώσουν ,ούτε το βάρος των ιστορικών ευθυνών και όμως μας αρκούσε γιατί μας εξυπηρετούσαν  φαινομενικά !

Στηρίξαμε με την ψήφο μας ανθρώπους χωρίς όραμα και όνειρα ή αυτά έφταναν μέχρι την ματαιοδοξία τους ! Δυστυχώς βοηθήσαμε όλοι μας να αναρριχηθούν άνθρωποι που δεν τους ένοιαζαν οι επόμενες γενιές ή τους ένοιαζε μόνο η δικιά τους γενιά ή το επίθετό τους!

Έχουμε  κάποια συνευθύνη όλοι μας αλλά η ευθύνη και η δύναμη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι πάλι στα χέρια τα δικά μας !Ο γνωστός λαϊκισμός του χθες που δυστυχώς είναι υπαρκτός ακόμη σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και  πρέπει να εξοστρακιστεί !

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι γιατί η Αλήθεια είναι μια και σ αυτήν οδηγεί μόνο ένα μονοπάτι! Πρέπει να αλλάξουμε ταχύτατα ,να προσαρμοστούμε ακόμη πιο γρήγορα και να εργασθούμε ψυχικά ,σωματικά και πνευματικά με άλλους ρυθμούς .

Οι μεμψιμοιρίες και οι κακομοιριά δεν αξίζουν σε κανέναν Έλληνα.

Δουλειά, αγώνας και ηθικό φρόνημα υψηλό ,τιμιότητα ήταν πάντα τα χαρακτηριστικά της φυλής μας ,τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες τα απαρνηθήκαμε λες και αυτές οι λέξεις ήταν ντροπή!

Ήρθε η ώρα του  καθήκοντος για τον καθένα μας !

Ας αναλογιστούμε και ας πράξουμε με γνώμονα ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ  όπως  ζήσαμε ίσα με τώρα!

Μάριος Ξηρομερίτης
ΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις