Παρασκήνιο

Το «στοίχημα» της δημοτικής αρχής

Από σήμερα ξεκινάει και επίσημα η μεγάλη ταλαιπωρία των Λαρισαίων οδηγών, αφού το κλείσιμο της Μ. Αλεξάνδρου για πέντε μήνες, ουσιαστικά νεκρώνει μια εκ των μεγαλύτερων κεντρικών αρτηριών του κέντρου της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά τις πρώτες παρεμβάσεις σε Ηπείρου και Μανδηλαρά, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής αρχίζει και αποκτά ουσιαστικά χαρακτηριστικά παρέμβασης, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν όλη την φιλοσοφία στην κίνηση της πόλης.

Τι απαιτείται, όμως, πλην της υπομονής των οδηγών;

Σίγουρα γνώση και πληροφόρηση για την επόμενη μέρα, εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης στο κέντρο, περισσότεροι χώροι στάθμευσης περιφερειακά, ποδηλατόδρομοι και μεγαλύτερα πεζοδρόμια, μα προπαντός, μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη αλλαγή φιλοσοφίας για την ζωή σε μια σύγχρονη πόλη, που θα πρέπει να συνδέεται και με ενδεχόμενες μετακινήσεις υπηρεσιών εκτός κέντρου πόλης.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα ή μάλλον καλύτερα, ένα από τα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσει η δημοτική αρχή, την ώρα που ο χρόνος για τις επόμενες εκλογές έχει αρχίσει, λίγο-πολύ, να μετρά αντίστροφα…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις