ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Για εναλλακτικούς Λαρισαίους που πλήττουν με την επανάληψη και ψάχνονται…

Πόσες ώρες να κάνεις ηλιοθεραπεία, πόσες ώρες να ρίξεις τόνους ιδρώτα στην άμμο των Μεσαγγάλων, ή του Αγιοκάμπου παίζοντας ρακέτες ή μπιτς βόλεϊ;
Πόσες ώρες να πιεις καφέ κάνοντας gossip  με την παρέα ή χαζεύοντας στο smart phone; Κάποιοι δεν πλήττουν να το κάνουν αυτό κάθε καλοκαίρι και για πάντα, ορισμένοι άλλοι όμως έχουν πραγματικά ρουτινιάσει και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους να περάσουν ξένοιαστες καλοκαιρινές ώρες, κάνοντας κάτι διαφορετικό, που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη τους στα ύψη.
Γιατί υπάρχουν και αυτές οι εναλλακτικές που μία φορά να τις κανείς αρκούν για να κολλήσεις…
Πεζοπορία – Αναρρίχηση
Υπάρχουν ορειβατικά μονοπάτια χαρτογραφημένα για να επιλέξετε τη δική σας διαδρομή ή να δηλώσετε συμμετοχή σε αγώνες και εκδρομές του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας.
Μάλιστα ο εν λόγω Σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο τον “Ορειβατικό Μαραθώνιο αγώνα Κισσάβου” με συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Canoe Kayak – Rafting
Για τους πιο τολμηρούς που δεν φοβούνται να ανεβάσουν αδρεναλίνη στα ύψη…
Με μία κατάβαση κωπηλατώντας στο Δέλτα του Πηνειού μέχρι το Αιγαίο και στη Κοιλάδα των Τεμπών, σε έναν πλούσιο υδροβιότοπο θα δείτε το φυσικό περιβάλλον του ποταμού με την πλούσια βλάστηση και τις δενδροφυτεμένες όχθες. Μια διαδρομή που θεωρείται ήπια, διαρκεί περίπου 2 ώρες. Διαδρομές που είναι ιδανικές και για Rafting και πραγματοποιούνται σχεδόν όλο το χρόνο.
Ιστιοπλοΐα
Με αναχώρηση από το Λιμάνι του Αγιοκάμπου μπορείτε να κάνετε υπέροχες διαδρομές. Ενδείκνυται για τους λάτρεις της θάλασσας.
Canyoning στον Κίσσαβο
Μπορεί κάποιος να κάνει Canyoning στο φαράγγι ”Καλυψώ”, ένα εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι, από τα πιο όμορφα της Ελλάδας, με βαθιές πεντακάθαρες λίμνες στις ανατολικές πλαγιές του Κισσάβου. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον οικισμό του Κόκκινου Νερού στα παράλια του νομού Λάρισας με εύκολη πρόσβαση. Μία μοναδική κατάβαση με θέα το Αιγαίο! Το πρώτο μέρος του φαραγγιού διαθέτει 6 rapel με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 60 μέτρα. Οι τρεις καταρράκτες στο τέλος του φαραγγιού φτάνουν μέχρι τα 70 μέτρα ύψος περίπου και καταλήγουν στη θέση «Κολυμπήθρα», όπου ο επισκέπτης μπορεί να παραμείνει και να απολαύσει τα ιαματικά νερά. Η διαδρομή προς το φαράγγι είναι πανέμορφη μέσα από το κατάφυτο σηματοδοτημένο μονοπάτι που μας οδηγεί στη βάση του καταρράκτη.

Επίσης υπάρχει η Κακόσκαλα Κουτσουπιάς, γειτονικό φαράγγι με αυτό της Καλυψώς, στις ανατολικές παρυφές του Κισσάβου. Βρίσκεται πάνω από το χωριό της Κουτσουπιάς και έχει νερό όλο το χρόνο, αν και η καταλληλότερη περίοδος να το διασχίσει κανείς είναι η Άνοιξη. Στις 4 ώρες που χρειάζονται περίπου για την κατάβασή του θα συναντήσουμε οχτώ καταβάσεις, με τις δύο μάλιστα να είναι στα 25 μέτρα σχηματίζοντας όμορφους καταρράκτες. Αρκετή βλάστηση και ογκόλιθοι, κυρίως προς το τέλος του φαραγγιού, συμπληρώνουν την εικόνα.
Τέλος, ο Ρακοπόταμος, ένα φαράγγι στο δάσος Μαυροβουνίου με καταρράκτες και λίμνες μέσα σε πυκνή βλάστηση με συνολικά 8 rapel. Η διαδρομή καταλήγει στην παραλία του Ρακοποτάμου που είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νομού Λάρισας που την επιλέγουν πολλοί νέοι.
Mountain Bike στον Κίσσαβο
Διαδρομές στον Κίσσαβο για τους λάτρεις του ποδηλάτου του βουνού. Καταπράσινα τοπία που παγιδεύουν με τις υπέροχες εικόνες το μυαλό. Κάποιες τέτοιες διαδρομές είναι οι εξής:
Αριόπρινο – Καρίτσα, Τζαμιά – Πράσινη καλύβα – Κεχριά – Αριόπρινο,
Αριόπρινο – Σπηλιά – Μπουγάζι – Αριόπρινο.
Αθανασία Παύλου 
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις