ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ρουβίκωνας! Διασύρει την Ελλάδα, δεν τους φοβάμαι»!

 “Λάβρος” ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας – Απαντά στις δημόσιες απειλές που δέχτηκε από ηγετικό στέλεχος – “Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι” – Ξεκάθαρες κατηγορίες για υπόθαλψη και ανοχή στην δράση των μελών του – “Στην Τήνο με 10 αστυνομικούς τους συνέλαβαν και δικάστηκαν – Στην Αθήνα με 30 διμοιρίες όχι;” – “Συμπαθώ τον Μπουτάρη αλλά ως δήμαρχος έχει αποτύχει” – Δείτε σε βίντεο την συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, μιλά αυτή την ώρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ρουβίκωνας και η δράση του ήταν το ζήτημα με το οποίο ξεκίνησε η συνέντευξη.

Ο αρχηγός της ΝΔ ρωτήθηκε αν φοβήθηκε από τις δημόσιες απειλές που δέχτηκε μέσω Facebook από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

«Όχι ιδιαίτερα», απάντησε. Αμέσως μετά ρωτήθηκε αν νιώθει να απειλείται. «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας», τόνισε.

Στην συνέχεια, ο αρχηγός της ΝΔ άφησε σαφείς αιχμές για κυβερνητική ανοχή στην δράση του Ρουβίκωνα: «Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι γενικότερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα με σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας προέχρεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τους γνωρίζουμε γιατί ποστάρουν δημόσια στο Facebook.

Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και διεύθυνση. Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει σειρά από βίαια χτυπήματα. Στην Τήνο κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος και συνελήφθησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από αστυνομική δύναμη 10 ανδρών. Συνελήφθησαν, δικάστηκαν, αφέθησαν ελεύθεροι βέβαια αλλά υπήρχε η πολιτική βούκληση. Στην Τήνο με 10 αστυνομικούς συλλαμβάνουμε τον Ρουβίκωνα αλλά στην Αθήνα με 30 διμοιρίες όχι».

Μάλιστα, κατέστησε σαφές το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση: «Δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

«Ο Μπουτάρης απέτυχε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη πως η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία». Και τόνισε πως «στα Εξάρχεια εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία».

Κάπου εκεί η συζήτηση πήγε στην χυδαία επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για την οποία χθες, Σάββατο 26.05.2018 ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο.

Ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι του είναι συμπαθής, ωστόσο τόνισε: «Ως δήμαρχος έχει αποτύχει».

«Θα προσπαθήσω να επαναδιαπραγματευτώ τα πλεονάσματα»

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε στην συνέχεια στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας. Τόνισε ότι μια κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για τα μεγάλα πλεονάσματα: «Δεν δεσμεύομαι αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της.

«Εχω ικανό για τα πάντα τον κο Τσίπρα. Το έχω ικανό να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα και να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα«, τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον.

«Έρχονται νέα μέτρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου υπογραμμίζοντας: «Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο. Έρχονται νέα μέτρα».

«Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».

Υποστήριξε επίσης, πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών«. Υπογράμμισε, τέλος, ότι δεν θα μπει σε πλειοδοσία λαϊκισμού και εκτίμησε ότι οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να το κρίνουν και να το εκτιμήσουν αυτό.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις