ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Θερμή” συνάντηση τριών ωρών Σκουρλέτη – αυτοδιοικητικών

Σε μια συνάντηση που ξεπέρασε τις τρεις ώρες και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Παπαδημόπουλος και οι εφτά δήμαρχοι του νομού, συζητήθηκαν αναλυτικά οι επικείμενες αλλαγές που θα φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης δηλώσεις έκαναν μόνο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Λαρισαίων, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμη φορά, τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που «δεν βοηθάει τον πολίτη και δεν προωθεί λύσεις για την καθημερινότητα και τα προβλήματά του», ενώ αναφερόμενος στην υιοθέτηση της απλής αναλογικής, υποστήριξε πως «δεν έχει αρχιτεκτονική διακυβέρνησης, κάτι που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη διοίκηση». «Εμείς καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα οδηγεί στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, σε αυτό δηλαδή που είναι το ζητούμενο της εποχής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Ο κ. Καλογιάννης, με τη σειρά του, μίλησε για «πρωτοφανείς διαδικασίες διαβούλευσης και διαλόγου», αποκαλύπτοντας πως η συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα. «Η σημερινή πρωτόγνωρη διαδικασία αποδεικνύει πως μπορούμε να συνομιλούμε όλοι μεταξύ μας, και να επιδιώκουμε μια δημιουργική σύνθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, επαναλαμβάνοντας, για μια ακόμη φορά, πως στηρίζει την απλή αναλογική.

Λευτέρης Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις