ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Οι αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς μη συναφών ειδικοτήτων, πλήγμα για την εκπαιδευτική διαδικασία

“Την επανεξέταση των αποφάσεων για τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς μη συναφών ειδικοτήτων”, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση της Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ. Νίκης Κεραμέως, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Οι βουλευτές του τομέα Παιδείας της ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι πρόσφατες αποφάσεις για τις αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς μη συναφών ειδικοτήτων αποδεικνύουν ότι η γραφειοκρατική πρακτική της κάλυψης των διδακτικών κενών στο σχολικό ωράριο έχει οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού  αποδυναμώνεται η μορφωτική αξία των μαθημάτων, καθώς δεν διδάσκονται από εκπαιδευτικούς με την δέουσα γνωστική και διδακτική κατάρτιση.

Ως αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να διδάξουν μη συναφή προς την ειδικότητά τους αντικείμενα, αναγκάζονται να ακολουθήσουν υποχρεωτικά ένα Αναλυτικό Πρόγραμμα με το οποίο δεν είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι σε επίπεδο στόχων και επιστημολογικού και διδακτικού πλαισίου.

Κατά συνέπεια, συχνά, οι μαθητές οδηγούνται στην στείρα αποστήθιση και δημιουργούνται, επιπλέον, προβλήματα κατανόησης, σύνδεσης και συνέχειας στη μαθησιακή διαδικασία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις