ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παράταση Virtual Reality δράσων για σχολεία στο Λαογραφικό λόγω αυξημένης ζήτησης

Έπειτα από αυξημένη ζήτηση σχολείων για συμμετοχή στις ξεναγήσεις και Virtual Reality δράσεις  που υλοποιούνται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο αποφάσισε να δώσει παράταση αυτών για άλλες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 29 Μαΐου  έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου το Μουσείο θα συνεχίσει να υποδέχεται μαθητές Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι θα περιηγούνται στην έκθεση «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. και Ε. Μιχελή – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» και θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με τα εκθέματα μέσα από ένα σπάνιο ταξίδι εικονικής πραγματικότητας.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοεπικοινωνιακής εποχής και τις νέες τεχνολογίες και μετά από μια εβδομάδα επιτυχημένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Virtual Reality δικτυώνεται με περισσότερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το VRE (virtual reality in education) είναι η πρώτη κινητή μονάδα εκπαιδευτικής εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 με βάση τη Λάρισα να ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις εικονικής πραγματικότητας προσφέρουν τρισδιάστατη περιήγηση σε πολλά σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα του πλανήτη.

Aπό την Τρίτη 29 Μαϊου  έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων  με αφορμή τα εικαστικά έργα της νέας περιοδικής έκθεσης  του ΛΙΜΛ, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από Virtual Reality εκπαιδευτική δράση στην Ιερουσαλήμ και την Αγία Σοφία, να επισκεφθούν τους κοραλλιογενείς υφάλους της Ωκεανίας, να πετάξουν πάνω από τη Βαρκελώνη ή να φτάσουν στο Έβερεστ, να κολυμπήσουν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας, την Ανταρκτική και πολλούς άλλους ακόμα προορισμούς.

Σχεδιασμός, Υλοποίηση: Φανή Καλοκαιρινού – Αναστασία Καλαφάτη.

Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά στο τηλέφωνο 6983347541 και στο email: info@vre.gr  κ. Αναστασία Καλαφάτη

Τιμή συμμετοχής: 3€ /μαθητή

Οι ξεναγήσεις-VRE δράσεις απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο για δύο εβδομάδες , 29/5 – 8/6,  τις εξής μέρες και ώρες:

Δευτέρα -Παρασκευή

9:00-10:00, 10:15-11:15, 11:30-12:30

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις