ΛΑΡΙΣΑ

Ο Κέλλας στη ΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων για τη συνεργασία ΑΠΘ-UNESCO: «Πρόκληση για την ανθρωπότητα η διαχείριση του νερού»

Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε, ως εισηγητής, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας κατά τη συζήτηση επί του Σ/Ν για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ UNESCOκαι ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την αναβάθμιση του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ), που θα λειτουργείυπό την αιγίδα της UNESCO.

‘’Το θέμα του νερού θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα στο μέλλον, εφόσον πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας, ειδικά για την Ελλάδα που έχει μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία της χώρας και την ανάπτυξη της υπαίθρου’’,τόνισε προς τους παρισταμένους εκπροσώπους της κυβέρνησης, Υφυπ. Εξωτερικών, κ. Γ. Αμανατίδη και αν. Υπ. Έρευνας, κ. Κ. Φωτάκη, καθώς και προς τα μέλη της Επιτροπής ο Λαρισαίος πολιτικός.Ανέφερε, ακόμη, πως η ένταξη του ΚΕΟΔΥ στα κέντρα, που λειτουργούν υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελεί μία ‘’σημαντική εξέλιξη’’ για την έρευνα  στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων: ‘’Το ΚΕΟΔΥ θα λειτουργεί ανεξάρτητα, και, υπό την αιγίδα της UNESCO, προσφέροντας πολλαπλά εργαλεία ανάπτυξης των ερευνών και συγκριτικές μεταβλητές και παραμέτρους, σε σχέση με τη θέση που κατέχει η Ελλάδα στη διαπεριφέρεια Δυτικής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής. Το συγκεκριμένο επίτευγμα πιστώνονται όσοι εργάστηκαν συστηματικά προς την εκπλήρωσή του, ειδικότερα από το 2012 και μετά, έπειτα και από την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και τις συνέργειές της με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και το έργο του ακαδημαϊκού προσωπικού’’.

Συγχρόνως, ο κ. Κέλλας ζήτησε διευκρινίσεις σε σχέση με οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του Κέντρου και πρόσθεσε πως ‘’το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσφέρεται για την εξέταση των προοπτικών επί της χάραξης μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για τη διαχείριση των υδάτων’’, επισημαίνοντας πως ‘’η ΝΔ υποστηρίζει τις διεθνείς συνεργασίες της χώρας, αλλά θα πρέπει το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω της σοβαρότητάς του, να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής’’.

Η ομιλία του Βουλευτή ακολουθεί στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/nTSoQXcE1o8

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις