ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μείωση ανταποδοτικών τελών, φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών ζήτησε από τον Σκουρλέτη η διοίκηση του Επιμελητηρίου

Σειρά αιτημάτων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας που συναντήθηκαν μαζί του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαλέξης, ο οικονομικός επόπτης κ. Δημήτρης Οικονόμου και η γενική γραμματέας κ. Καλλιόπη Τζήκα. Συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής που προανήγγειλε πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους άλλους δήμους, την περιφέρεια και το Επιμελητήριο, ώστε να χρηματοδοτηθεί καμπάνια για την ενιαία τουριστική προβολή του νομού.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε μεταξύ άλλων μείωση των ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ σε όλους τους δήμους του νομού, στο πλαίσιο που κινήθηκε ήδη ο δήμος Λαρισαίων.

Ειδική μνεία έγινε για τις επιχειρήσεις του επίπλου οι οποίες λόγω των μεγάλων εκθεσιακών εγκαταστάσεων που διαθέτουν, έχουν υψηλό κόστος ηλεκτροδότησης λόγω των πολλών τετραγωνικών. Ο υπουργός απάντησε πως ήδη έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση που αυξάνει τις βαθμίδες των τελών, ώστε να υπάρχει ευελιξία και να μειωθεί στο μισό το σημερινό κόστος.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ στο σύνολό του, δημιουργίας ενός περισσότερου φιλικού στην επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, αλλά και να μην ισχύει στα Επιμελητήρια ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα για τις προσλήψεις προσωπικού, δηλαδή το λεγόμενο «1 προς 3». Σε ότι αφορά το τελευταίο αίτημα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως από τις αρχές του νέου έτους το καθεστώς θα αλλάξει και για κάθε μία συνταξιοδότηση, θα υπάρχει μία πρόσληψη.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις