ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου – Παρουσιάστηκε σήμερα στη Λάρισα

Σε μια ανοικτή, για το κοινό, εκδήλωση, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας  “Κωνσταντίνος Κούμας”, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λαρισαίου θεολόγου καθηγητή Β/θμιας, Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΑΠΘ, κ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, με τίτλο “Η Εκκλησία κατά τη δικτατορία 1967-1974. Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση”.

Για το βιβλίο μίλησαν: η κ. Ζωή Καραμήτρου, δικηγόρος, Δρ. Εκκλησιαστικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, ειδική επιστήμων στο «Συνήγορο του Πολίτη», ο κ. Κωνσταντίνος  Μπλάθρας, θεολόγος, συγγραφέας,  Διευθυντής της εφημερίδας “Χριστιανική”, ο κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος, θεολόγος καθηγητής, Διευθυντής Γυμνασίου, συγγραφέας, και η κ. Φωτεινή Οικονόμου, θεολόγος καθηγήτρια, συγγραφέας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Γιώργος Ρούστας. ενώ τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η εφημερίδα “Χριστιανική”, οι εκδόσεις “Επίκεντρο” και το βιβλιοπωλείο “Κλού”.

To βιβλίο αναφέρεται σε μια από τις πλέον σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας, που ανέδειξε τον πολιτικό χαρακτήρα της εκκλησιαστικής δράσης αλλά και τον ρόλο ιδεολογικής νομιμοποίησης μιας δικτατορίας, τον οποίο διαδραμάτισαν εκκλησιαστικοί ταγοί.

Με ενδελεχή έρευνα πηγών και βιβλιογραφίας, ο κ. Ανδρεόπουλος πραγματεύεται το πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, εξετάζοντας και αναλύοντας τις ποικίλες διαστάσεις και προεκτάσεις που είχε η προβληματική αυτή σχέση, στη διοίκηση και στη ζωή της ελλαδικής Εκκλησίας καθ΄όλη τη διάρκεια της Επταετίας.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις