ΛΑΡΙΣΑ

Σαρρής: Δημοκρατική και ριζική αλλαγή στην αυτοδιοίκηση με «καρδιά» την απλή αναλογική

«Θέλουμε μία δημοκρατική, πολιτική και ριζική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση με «καρδιά» την απλή αναλογική». Στην παραπάνω φράση συμπυκνώνεται το νόημα των όσων είπε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάνθος Σαρρής για τον «Κλεισθένη» και επ’ αφορμή της αυριανής έλευσης στη Λάρισα, του υπουργού Εσωτερικού κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Ο κ. Σαρρής υποστήριξε επίσης ότι η μεταρρύθμιση που βρίσκεται προ των πυλών, «είναι μία τομή που προσπαθεί να φέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση πιο κοντά σ’ αυτό που χρειάζεται η χώρα. Να της δώσει εργαλεία, δυνατότητες, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, ώστε να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Παράλληλα, προσπαθεί να κάνει την αυτοδιοίκηση πιο δημοκρατική και πιο συμμετοχική, δηλαδή πιο ενεργή τη συμμετοχή της κοινωνίας σ’ αυτή την προσπάθεια. Επίσης, να γίνει η τοπική αυτοδιοίκηση πιο διαφανής. Η κοινωνία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τους εκπροσώπους της».

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη, υπενθύμισε πως είναι προσκεκλημένοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κ. Σκουρλέτης δεν έρχεται ως υπουργός του ΣΥΙΡΖΑ αλλά ως υπουργός Εσωτερικών και θέλουμε να συνομιλήσουμε όλους τους συμβούλους».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις ζυμώσεις που γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας με στόχο να διαμορφωθεί μία νέα κίνηση στα πρότυπα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει στο να υπάρξει μία αντίστοιχη λύση – διέξοδος στους δημοκρατικούς πολίτες και στην Περιφέρεια».

Για το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών μίλησε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Παπαγεωργίου.

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Πέμπτη 24/5

12:30 -13:15 Επίσκεψη και σύντομη ομιλία στη ΔΕΥΑΛ με αντικείμενο τον νέο νόμο για τις ΔΕΥA

13:15 – 14:00 Συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας

20:00-22:00 Κεντρική ομιλία με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις & η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση» στο ξενοδοχείο DIVANI- Διοργανώνει η ΝΕ Λάρισας

Παρασκευή 25/5

10:30 -12:30 Συνάντηση με τους 7 Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με προσκεκλημένο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων

13:00-13:30 Συνέντευξη στα Τοπικά μέσα στα γραφεία της Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ).

Ρεπορτάζ: Σιμόνα Ιόβτσεβα / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις