ΛΑΡΙΣΑ

Ρ. Κομήτσας: «Καθαριότης μηδέν στον Δήμο Κιλελέρ, πάρτε μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα»

Τριτοκοσμικές συνθήκες με την καθαριότητα στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος, κ. Ρίζος Κομήτσας, σημειώνοντας ότι η βρώμα και η δυσωδία απειλούν τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα ενόψει των θερινών μηνών. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ καλεί τη δημοτική αρχή να λάβει μέτρα «εδώ και τώρα» για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

« Δεν έχει προηγούμενο η απαράδεκτη εικόνα της έλλειψης στοιχειώδους καθαριότητας στον Δήμο Κιλελέρ. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από δεκάδες δημότες που τους πνίγουν τα σκουπίδια, η βρώμα και η δυσωδία στους κοινόχρηστους χώρους ενώ η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα με αδικαιολόγητη ολιγωρία. Πρόκειται για «ωρολογιακή βόμβα» η οποία θα εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων του Δήμου μας γι’ αυτό και πρέπει να ληφθούν μέτρα «εδώ και τώρα».

Η εικόνα με τους σωρούς σκουπιδιών να σωρεύονται έξω από τους κάδους δικαίως προκαλεί την οργή των συμπολιτών μας. Είναι ντροπή η αποκομιδή των απορριμμάτων στα περισσότερα χωριά να γίνεται μόλις μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο, όπως γινόταν επί σειρά ετών. Είναι ντροπή να υπάρχουν ανεξέλεγκτοι χώροι απόθεσης απορριμμάτων στην ύπαιθρο του Δήμου Κιλελέρ, που συνιστούν αιτία μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και της γης μας.

Πολλοί κάδοι έχουν να πλυθούν εδώ και έξι μήνες ενώ ορισμένοι δεν πλύθηκαν-απολυμάνθηκαν καθόλου από το 2016 και μετά. Αντιλαμβάνονται στη δημοτική αρχή τους κινδύνους για την υγεία όλων μας, αν τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους κάδους επί εφτά ημέρες το καλοκαίρι με τον υδράργυρο στο κόκκινο;

Είναι, εξάλλου, άξιον απορίας το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος προμηθεύτηκε προ πενταμήνου δικό του όχημα-πλυντήριο για το πλύσιμο των κάδων, για λόγους που ουδείς γνωρίζει, αυτό δεν έχει τεθεί σε χρήση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται, τώρα, να αναθέσουν την εν λόγω υπηρεσία σε ιδιώτη εργολάβο για δύο μήνες ενώ το όχημα του Δήμου παραμένει στο υπόστεγο!

Αλήθεια, ποιός θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την προφανή έλλειψη σχεδιασμού, που θα μας κοστίσει χιλιάδες ευρώ. Αν τα έβαζαν από την τσέπη τους, να κάναμε υπομονή αλλά την αδυναμία ορισμένων να διαχειριστούν και τα αυτονόητα, την πληρώνουμε όλοι οι δημότες του Κιλελέρ πολύ ακριβά.

Την ίδια ώρα οι κοινόχρηστοι χώροι μοιάζουν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους συνιστώντας εστίες μόλυνσης και καταφύγια για τρωκτικά και ερπετά, που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σπιτιών μας. Τα αγριόχορτα οργιάζουν και η εικόνα στους χώρους όπου παίζουν τα μικρά παιδιά δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Υπάρχει κάποιος από τη δημοτική αρχή που να ελέγχει τις υπηρεσίες του εργολάβου, ο οποίος έχει συμβληθεί με τον Δήμο μας, για να κρατάει τους χώρους πρασίνου των χωριών μας σε ένα καλό επίπεδο; Δηλαδή λέμε στους δημότες μας να είναι συνεπείς ως προς την πληρωμή των δημοτικών τελών αλλά δεν μας ενοχλεί που ο Δήμος δεν είναι συνεπής απέναντί τους όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας;

Πότε έχει σκοπό η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τον Νεμπεγλεριώτη, όπου δεν έχει γίνει ψεκασμός κατά των εντόμων, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να έχουν φθάσει σε δυσθεώρητους πληθυσμούς και κοντά σε αυτά και τα βατράχια; Αντιλαμβάνεται κανείς εκ των ιθυνόντων τους κινδύνους για την υγεία όλων μας στη Νίκαια από την απαράδεκτη εικόνα στην κοίτη του Νεμπεγλεριώτη;

Με την ανεξέλεγκτη βλάστηση σε κάποια ιδιωτικά οικόπεδα θα κάνει κάτι η δημοτική αρχή ή θα πρέπει οι διαμαρτυρόμενοι περίοικοι να κάνουν το σταυρό τους μην εκδηλωθεί καμιά φωτιά μέσα στο καλοκαίρι και καούν ζωντανοί; Έχει αποστείλει ο Δήμος, ως όφειλε, ειδοποιητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων, ώστε να τους καθαρίσουν; Ελέγχει κανείς εάν έγινε τα παραμικρό σε αυτό τα θέμα;

Η δημοτική αρχή πρέπει να αφυπνισθεί άμεσα και να αλλάξει ρότα στο ζήτημα της καθαριότητας για να μην κινδυνέψει η υγεία  των δημοτών μας. Επιτέλους, ας σταματήσει αυτός ο διασυρμός και ας ξεβρομίσει ο Δήμος Κιλελέρ.  »

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις