ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Δημοτικό μεράκι” από την Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη στη Λάρισα

Στο ζεστό χώρο του βιβλιοπωλείου “ΚΛΟΥ” παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το βιβλίο της Βασιλικής Καρατάσιου – Τσιώλη, με τίτλο “Δημοτικό μεράκι”.

Ένα βιβλίο γεμάτο με όμορφα δημοτικά τραγούδια, που παρουσιάζουν με μεράκι το φιλότιμο και τη λεβεντιά του Έλληνα και περιγράφουν την παράδοση του τόπου μέσα από το γάμο, την ξενιτιά, τα ήθη, τα έθιμα και την αγάπη.

Για το βιβλίο μίλησαν και διάβασαν αποσπάσματα, δίνοντας μια γεύση στο κοινό, η κ. Αγγελική Νάκα – Ρουπακιά, η κ. Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου, μηχανολόγος και λογοτέχνης, η κ. Βασιλική Μάνταλου, φιλόλογος, η κ. Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου, γιατρός και λογοτέχνης, η κ. Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρος ΕΛΟΣΥΛ και η συγγραφέας του βιβλίου, κ. Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη.

Η Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη γεννήθηκε στο Βρυότοπο Λάρισας. Είναι λογοτέχνης, φιλόλογος και ψηφιδογράφος. Έχει βραβευτεί από τη Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών “Lutece” του Παρισιού, με χρυσό και αργυρό μετάλλιο, για δύο ποιητικές της συλλογές. Το 2015 εξέδωσε την ποιητική της συλλογή “Ποίησης ψηφιδωτά” και το 2016 την ποιητική συλλογή “Δίγλωσση ψηφιδογραφία”.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις