Life & Style

Έξι μήνες φυλάκιση στο γιο του Γερολυμάτου για το πτυσσόμενο γκλοπ

Ολοκληρώθηκε η δίκη των κατηγορούμενων για εκβιασμό

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 500 ευρώ για παράνομη κατοχή (πτυσσόμενο γκλοπ), καταδικάστηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, στη δίκη των κατηγορούμενων για εκβιασμό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Στην πρότασή της η Εισαγγελέας δήλωσε για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ότι έχει ισχνές αμφιβολίες για το αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για τους τρεις δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον πρώην πρωταθλητή του bodybuilding ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια και 7 μήνες κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός σε δύο πράξεις εκβίασης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο μεσίτης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών ως ηθικός αυτουργός σε δύο πράξεις εκβίασης, όμως το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έφεση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα 

“Θα απαγάγω την κόρη σου και θα τη δώσω τους Πακιστανούς”, “θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του γιου σου” ήταν μερικές από τις απειλές των εκβιαστών προς τα θύματά τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, ενώ προχωρούσαν και σε πράξεις, όπως την ανατίναξη οχημάτων. Το Δεκέμβριο του 2016 συνελήφθησαν ο γιος του τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στο Ίλιον, ένας πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο bodybuilding ο οποίος στη συνέχεια έγινε προπονητής αθλητών, καθώς και ένας μεσίτης που διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος στην ίδια περιοχή στις αρχές του ’90.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε αποκαλύψει το protothema.gr, ο μεσίτης ανέθετε στον bodybuilder την είσπραξη μεσιτικών αμοιβών με αμοιβή 10% επί του ποσού που θα εισέπραττε. Ο γιος του τραγουδιστή εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που όχι απλώς σύστησε τους δύο άνδρες – μάλιστα ο μεσίτης είναι πεθερός του – αλλά τις περισσότερες φορές μετέφερε τις εντολές ή ενημέρωνε για τα αποτελέσματα των πεπραγμένων, δηλαδή τους εκβιασμούς και τις εκρήξεις.

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις