ΛΑΡΙΣΑ

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ΕΛΤΑ – ΔΕΗ

Tα ΕΛΤΑ δεν απέδωσαν στη ΔΕΗ 50 εκατ. από πληρωμένους λογαριασμούς

Το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης καθώς και άλλα αδικήματα σχετικά με ποσό 50 εκατ. ευρώ που οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πληρώσει αλλά τα ΕΛΤΑ φέρονται να μην έχουν αποδώσει ή να καθυστερούν να αποδώσουν στη ΔΕΗ, ερευνά πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα έδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελέως Σ. Αρβανίτη, η οποία ερευνά την υπόθεση, αναμένεται να μπει τόσο η στάση των ΕΛΤΑ όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από λογαριασμούς που έχουν πληρώσει πελάτες της ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ χωρίς όμως αυτά να έχουν αποδοθεί στην επιχείρηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι καταναλωτές φέρονται να έχαναν και την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ.

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις