ΛΑΡΙΣΑ

Στο μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ» το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας

Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας με την καθοδήγηση της θετροπαιδαγωγού κ. Αγλαίας Νάκα,  τη συνεργασία της Δ/ντριας του σχολείου κ. Παλαιομίχα Ρούλας και των εκπαιδευτικών Γούλα Μαρίνας, Ζησοπούλου Αικατερίνης, Τερζούδη Θεοδώρας, συμμετείχε στο μαθητικό  καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου, στο κέντρο της πόλης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας Δράσης για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Δικτύου για την εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το θέατρο στην εκπαίδευση (IDEA) και την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και συμμετείχαν συνολικα  6 σχολεία  Λάρισας ( 1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο,5ο Γυμνάσιο 8ο Γυμνάσιο , 9ο Γυμνάσιο ,10ο Γυμνάσιο).

Το σχολείο συμμετείχε στο Φεστιβάλ με τη  δράση: «Είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός», με ομάδα αποτελούμενη από 28 μαθητές και μαθήτριες,  αξιοποιώντας τεχνικές θεάτρου και με  βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσαν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση της πόλης σχετικά με την αποδοχή του διαφορετικού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις