ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φινάλε και 5η θέση για τις γυναίκες της ΑΕΛ

Με το πέρας της Κυριακάτικης αναμέτρησης ολοκληρώθηκε το φετινό  πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών 2017-18. ΑΕΛ και Αμαζόνες Δράμας  αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Δημοτικό γήπεδο Φαρσάλων,  παίζοντας όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά στον αγώνα και μη έχοντας  σκοπιμότητα το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από την αρχή με τις φάσεις  να ακολουθούν η μία μετά την άλλη. Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο με  την ΑΕΛ να έχει την ελαφρά υπεροχή και με τις τερματοφύλακες των δύο  ομάδων να είναι οι πρωταγωνίστριες το σκορ έμεινε στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, η ΑΕΛ προσπάθησε  να πιέσει περισσότερο όμως άφησε πολλά κενά στην άμυνα της με  αποτέλεσμα οι Δραμινές να τα εκμεταλλευτούνε στην κόντρα επίθεση και  να γίνουν αρκετά απειλητικές,  χωρίς όμως να είναι και εύστοχες.  Τελικά η πίεση της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα και στο 75′ μετά από απευθείας  εκτέλεση φάουλ της Σρετένοβιτς η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και  στην επαναφορά αρχικά η Σωτηριάδη που είχε προωθηθεί για την φάση δεν  κατάφερε να νικήσει την Χατζηνικολάου η οποία απέκρουσε ενστικτωδώς,  όμως η μπάλα στην συνέχεια στρώθηκε στην Ζντράβκοβιτς η οποία με συρτό  δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Μετά από αυτό το γκολ ακολούθησε ένας φρενήρης ρυθμός με την ΑΕΛ να  προσπαθεί να κάνει το 2-0 και τις Αμαζόνες να ισοφαρίσουν. Τελικά στο  89′ της αναμέτρησης η διαιτητής Βέργου από τον Βόλο ανακάλυψε πέναλτι  σε καθαρό τάκλιν της Αρκουλή στην μπάλα και έτσι η έμπειρη  Χατζηνικολάου που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το τελικό 1-1.

Το αποτέλεσμα πάντως ανεξαρτήτως του τρόπου που ήρθε, ήταν δίκαιο με  βάση την εικόνα και την απόδοση των δύο ομάδων οι οποίες τερμάτισαν σε  4η και 5η θέση αποδεικνύοντας πως δίκαια βρέθηκαν τόσο ψηλά στην  βαθμολογία.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Γαγάρα, Τσούκα, Σωτηριάδη, Μιχαλόπουλος,  Αρκουλή, Ζντράβκοβιτς, Λόγου, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Σπυροπούλου
Αλλαγές: Ακριβούλη, Πουρλιώτη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Σκοτεινιώτη, Λέμε, Σακελλάρη, Ζαχείλα, Κούκου

Η διοίκηση της ΑΕΛ ευχαριστεί τον Δήμο Φαρσάλων για την φιλοξενία όπως  και για την παραχώρηση του γηπέδου για τις ανάγκες της αναμέτρησης.  Λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η  κλήρωση της λαχειοφόρου για την ενίσχυση της ομάδας, η οποία και θα  πραγματοποιηθεί στην τελετή λήξης της Ακαδημίας στα τέλη Ιουνίου.

Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα και  ίσως πραγματοποιηθεί και ένας φιλικός αγώνα. Ήδη έχει ξεκινήσει ο  προγραμματισμός για τη νέα χρονιά με μοναδικό στόχο την ανεύρεση  διοικητικών και παραγόντων που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση της  ομάδας.

Αντιθέτως με την «μεγάλη» ομάδα, ένα τμήμα με ηλικίες από 2001 και  μικρότερες θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις μέχρι και τα τέλη  Ιουνίου όπου και θα συμμετάσχει σε ένα Διεθνές Τουρνουά στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις