ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θύμησες και συγκίνηση στην αποψινή βραδιά της ΑΕΛ! Μνημείο πεσόντων για τους «βυσσινί» που δεν είναι πια μαζί μας (φωτό & βίντεο)

Μια βραδιά συγκίνησης. Μια βραδιά γεμάτη ΑΕΛ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι διοργάνωσαν απόψε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας παλαίμαχοι της ομάδας της Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Λαρισαίοι τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά που ήταν γεμάτη θύμησες, εκείνης της εκπληκτικής εποχής που έχει μείνει χαραγμένη σε κάθε Λαρισαίο και όχι μόνο.

Όμως αυτό που εξέπληξε ευχάριστα ήταν η στιγμή της ανακοίνωσης από τον Τάκη Παραφέστα, αρχηγό των Παλαιμάχων της ΑΕΛ πως μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου και την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, θα  στηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ομάδας. Συγκεκριμένα ο κ. Παραφέστας τόνισε: «Ευχαριστούμε τον δήμο και τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη για την πολύτιμη βοήθεια στην διοργάνωση της εκδήλωσης, και τον κ. Αγοραστό για την χρηματοδότηση της Περιφέρειας έτσι ώστε να στηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ΑΕΛ, παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους που έφυγαν από τη ζωή. Και φυσικά ευχαριστούμε όλους εσάς». Μια στιγμή που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και το θερμό χειροκρότημα όλων.

Επίσης συγκινησιακή φόρτιση υπήρξε την στιγμή που ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης στην ομιλία του μνημόνευσε τον αείμνηστο αρχηγό της εξέδρας των Monsters, τότε, Γιάννη Καλαμάρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το 1988 ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και θυμάμαι ότι όταν ο μακαρίτης ο Καλαμάρας ανέβαινε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις, στην οδό Βόλου, εκείνη την ώρα την θυμάμαι και ανατριχιάζω, τότε ενώνονταν όλη η πόλη. Για μια κατάκτηση που δεν πήγαινε πίσω, όποιος και να ήθελε να της την πάρει δεν γινόταν, γιατί όλη η πόλη ήταν μια γροθιά».

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»

Μια τεράστια οθόνη που στήθηκε στην πλατεία θύμισε σε όλους μέσα από δυο εικοσάλεπτα φιλμάκια αυτή την πορεία, εκείνα τα χρυσά χρόνια της «βασίλισσας».

Παλαίμαχοι της χρυσής εποχής κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, ενώ ταυτόχρονα από τον κόσμο ακουγόταν συνθήματα για την αγαπημένη τους ΑΕΛ.

ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ: ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ…

Ο αρχηγός των Παλαιμάχων της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας μεταξύ άλλων τόνισε:  «Η βραδιά απόψε μου θυμίζει τις μεγάλες στιγμές όταν η ΑΕΛ γύριζε από μεγάλες νίκες και η αγάπη των Λαρισαίων ήταν τεράστια. Με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων σας καλωσορίζουμε στην μεγάλη αυτή εκδήλωση. Ως Σύλλογος Παλαιμάχων, θελήσαμε να αναβιώσουμε μια σημαντική στιγμή, σταθμό όχι μόνο για την ιστορία της ΑΕΛ αλλά της πόλης, γιατί αυτή η ομάδα με την πόλη είναι ένα.

Στόχος μας να θυμηθούμε εκείνα τα γεγονότα και ΝΑ τα κάνουμε γνωστά στους νεότερους. Τότε που όλη η πόλη ζούσε για το επόμενο ματς. Τότε ήμασταν όλοι μια γροθιά, παίκτες παράγοντες, προπονητές, κόσμος Και έτσι κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Αυτά όλα δεν ήρθαν τυχαία, ήρθαν με πίστη, δουλειά και ταλέντο. Καμιά άλλη επαρχιακή ομάδα δεν κατέκτησε  το πρωτάθλημα. Πρωτοπορούσε η ΑΕΛ τότε, με νέα παιδιά και με νέα συστήματα και συνδυασμούς. Όλοι μιλούσαν για ομάδα μοντέλο, για μια ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο για την εποχή της».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε:  «Θα μιλήσω απλά και με την καρδιά απόψε. Όταν οι παλαίμαχοι μου ζήτησαν να βοηθήσουμε, τους είπα, «ότι θέλετε», διότι αυτό το «ελάτε να θυμηθούμε» στέλνει μηνύματα. Αυτά τα 30 χρόνια στέλνουν συνέχεια μηνύματα στην πόλη. Είσαι δήμαρχος, πας στην Αθήνα σε ρωτάνε σε ποια πόλη είσαι δήμαρχος, λες Λάρισα και όλοι λένε, ΑΕΛ. Πας αλλού σε ρωτάνε τι ομάδα είσαι, λες ΑΕΛ και σου λένε, είσαι από τη Λάρισα. Αυτή η ταύτιση είναι μοναδική. Οι ντόπιοι παίκτες σημάδεψαν την πορεία της ομάδας και της πόλης.

Έχουμε υποχρέωση να το συνεχίσουμε αυτό. Γνωρίζω από την πλευρά του δήμου κάτι καταπληκτικό, ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή 2. 500 παιδιά που απασχολούνται στις ακαδημίες ποδοσφαίρου στα γήπεδα του δήμου. Να πάρει η οργή, 20-25 μόνο χρειαζόμαστε, αυτούς αν τους βγάλουμε μπορούμε με εκείνη την ιστορία να πάμε πάλι μπροστά, με πίστη στο στόχο και όχι ο ένας να υπονομεύει τον άλλο.  Πρέπει να ξεπεράσουμε ατομικότητες και να πάμε με συλλογικότητα. Ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην υπόθεση αυτή και την οικογένεια Καντώνια. Εύχομαι στους παλαίμαχους να είναι γεροί και να συνεχίσουνε, είναι φωτεινό παράδειγμα. Τιμούμε όμως και όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας, τους αξίζει χειροκρότημα τιμής. ΑΕΛ-Λάρισα , Λάρισα-ΑΕΛ, μαζί θα πάμε».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης και παρουσίασε ο δημοσιογράφος  Σωτήρης Κέλλας.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ONLARISSA.GR

Δημοσιεύτηκε από onlarissa.gr στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Δημοσιεύτηκε από onlarissa.gr στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Δημοσιεύτηκε από onlarissa.gr στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αθανασία Παύλου / ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις