Life & Style

Σε συνθήκες φτώχειας ζει διάσημος Ελληνας ηθοποιός που έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ

Ενας από τους πιο διάσημους Ελληνες ηθοποιούς. Ενας από τους λίγους που έκαναν καριέρα στο Χόλιγουντ. Ένα ζεν πρεμιέ αξεπέραστος, μιλά για την τωρινή ζωή του και συγκινεί.

Ο λόγος για τον Σπύρο Φωκά ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης και αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα και να πάει στην επαρχία για να τα βγάλει πέρα.

Ο Φωκάς μίλησε στην Espresso τονίζοντας ότι πλέον ζει σε ένα χωριουδάκι.

«Εφυγα οριστικά από την Αθήνα, γιατί ήταν θέμα επιβίωσης για εμένα και τη γυναίκα μου. Ζούμε με μια σύνταξη 600 ευρώ και προσπαθούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας αξιοπρεπώς».

Για τα απλήρωτα ενοίκια που τον «έπνιγαν» στο σπίτι όπου έμενε στην Πετρούπολη, για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που του πλήρωσαν τα ενοίκια ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, αλλά και για το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, που είναι ήδη έτοιμο, με τίτλο «Ενα πέρασμα…».

Στο μικρό πετρόχτιστο σπίτι στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας ο σταρ του Χόλιγουντ ζει χωρίς τις ανέσεις που θα αναλογούσαν στην επαγγελματική του ιστορία. Είναι όμως προίκα της συζύγου του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου και κανείς δεν πρόκειται να τους βγάλει από μέσα, αφού είναι δικό τους. «Ευτυχώς και οι δύο είμαστε λιτοδίαιτοι και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά πολλά» μας λέει ο σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος φέτος γίνεται 81 ετών.

Αρχίσαμε την κουβέντα μας από τη δύσκολη απόφαση να «μεταναστεύσουν» από την Αθήνα σε ένα απομακρυσμένο μέρος. «Επρεπε να το κάνουμε, γιατί ήταν οικονομική ανάγκη. Δεν μπορείς να επιβιώσεις στην Αθήνα. Τα έξοδα έτρεχαν και δεν ξέραμε πώς θα τα καλύψουμε. Θέλαμε όμως και την ηρεμία μας. Να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Εδώ που μένουμε όλα είναι πιο ευχάριστα» λέει φανερά ευχαριστημένος γι’ αυτή την απόφαση που πήρε με τη σύζυγό του.

Τον ρωτάμε ποια είναι τα έσοδά του αυτή την περίοδο. Κομπιάζει. «Εχω μια μικρή σύνταξη των 600 ευρώ. Με αυτά ζούμε και ευτυχώς είμαστε ολιγαρκείς». Δεν γίνεται όμως να μην αναρωτηθούμε τι απέγιναν τα χρήματα που κέρδισε από τη δουλειά του. «Φυσικά και απέκτησα χρήματα. Ομως μου έτυχε μια στραβή: Ενα πολύ δικό μου πρόσωπο πήγε στην τράπεζα και σήκωσε όλα όσα είχα αποταμιεύσει. Ετσι, έχασα τα πάντα».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις