ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οικογενειακό πρόγραμμα – Virtual Reality εκπαιδευτική δράση στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοεπικοινωνιακής εποχής και τις νέες τεχνολογίες και προσεγγίζει οικογένειες καλώντας τις  να έρθουν στο Μουσείο, να εμπνευστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από το Οικογενειακό πρόγραμμα «Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου ταξιδεύω στον κόσμο».

Συγκεκριμένα την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 12:00 γονείς και παιδιά ηλικίας 6-15 ετών μπορούν να  έρθουν στο Μουσείο για μια ξενάγηση-Virtual Reality δράση στο πλαίσιο της νέας Περιοδικής Έκθεσης «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. και Ε. Μιχελή – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας».

Το VRE (virtual reality in education) είναι η πρώτη κινητή μονάδα εκπαιδευτικής εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 με βάση τη Λάρισα να ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις εικονικής πραγματικότητας προσφέρουν τρισδιάστατη περιήγηση σε πολλά σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, με αφορμή τα εικαστικά έργα και τα αντικείμενα της έκθεσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από Virtual Reality εκπαιδευτική δράση στην Ιερουσαλήμ και την Αγία Σοφία, να επισκεφθούν τους κοραλλιογενείς υφάλους της Ωκεανίας, να πετάξουν πάνω από τη Βαρκελώνη ή να φτάσουν στο Έβερεστ, να κολυμπήσουν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας, την Ανταρκτική και πολλούς άλλους ακόμα προορισμούς.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με τους γονείς τους, με τα εκθέματα  και βιώνουν μια αξέχαστη και πρωτότυπη μουσειακή εμπειρία.

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Φανή Καλοκαιρινού – Αναστασία Καλαφάτη.

Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά  στο τηλέφωνο 6983347541 και στο email: info@vre.gr  κ. Αναστασία Καλαφάτη

Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Τιμή συμμετοχής: 3€ /παιδί

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις