ΕΛΛΑΔΑ

“Τρελά” μέτρα στην Τουρκία για την επίσκεψη του Βούτση στους δύο στρατιωτικούς – Το “δίχτυ” ασφαλείας 4 χιλιομέτρων

Στην Αδριανούπολη μετέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, κατόπιν σχετικής έγκρισης σε αίτημα που υπεβλήθη για να επισκεφθεί τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται για 76η ημέρα στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η συνάντηση των δύο αξιωματικών με τον Πρόεδρο της Βουλής που ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν για την Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίου χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου στην Αδριανούπολη διήρκησε περίπου μία ώρα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή, με απόφαση της νομαρχίας Αδριανούπολης, είχε δημιουργήσει ένα “δίχτυ ασφαλείας” 4 χιλιομέτρων γύρω από τις φυλακές, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να μην πλησιάσουν δημοσιογράφοι, αλλά και για λόγους ασφαλείας του Έλληνα αξιωματούχου.

Είναι η πρώτη επίσκεψη πολιτειακού παράγοντα στις φυλακές της Αδριανούπολης και τους δύο στρατιωτικούς μας, στους οποίους ο Πρόεδρος της Βουλής μετέφέρε μήνυμα συμπαράστασης όλων των Ελλήνων.

Η επίσκεψη του Νίκου Βούτση στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την συνάντηση που είχε στις Φυλακές Αδριανούπολης o Ευρωβουλετυής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τους Τούρκους, στην μεθόριο, στον Έβρο, την 1η Μαρτίου κι έκτοτε βρίσκονται προφυλακισμένοι, περιμένοντας την απαγγελία κατηγοριών.

Πηγή: ant1news.gr

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις