ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων στο onlarissa για την «Κ@@@λα» του Χρήστου Δάντη!  

Το ολοκαίνουριο τραγούδι του πασίγνωστου τραγουδοποιού Χρήστου Δάντη με τίτλο «Κ@@@λα σε μισώ» έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών . Εκτός από ορισμένους  συναδέλφους του που εξέφρασαν δημόσια τις αντιδράσεις τους για το τραγούδι μέσω των σόσιαλ μίντια  αντέδρασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων η οποία με δελτίο Τύπου της κάνει λόγο για σεξιστική αντιμετώπιση και νομιμοποίηση της έμφυλης βίας τόσο σε ότι αφορά τους στίχους αλλά και το ίδιο το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

Με αφορμή όλες αυτές τις διαμαρτυρίες, το onlarissa.gr απευθύνθηκε στην ίδια την  Γενική Γραμματέα ισότητας των φύλων, Φωτεινή Κούβελα που βρέθηκε στη Λάρισα για την ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης» και η ίδια τόνισε ότι ορισμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει να προσέχουν πολύ καθώς απευθύνονται και σε νέα παιδιά, ενώ αποκάλυψε ότι μπήκε στην διαδικασία να διαβάσει τα σχόλια που αναρτήθηκαν κάτω από το τραγούδι στο στο Youtube.

Δεν παρέλειψε δε, να στηλιτεύσει και τα όσα διαδραματίζονται στα ριάλιτι «αγάπης» που προβάλλονται τους τελευταίους μήνες στα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης και επίσης έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών .

Συγκεκριμένα τονίζει σχετικά:

«Σε ότι αφορά το τραγούδι του Χρήστου Δάντη, το παρήγορο είναι ότι όταν μπήκα στο Youtube να το ακούσω διαπίστωσα ότι όλα τα σχόλια ήταν εναντίον του τραγουδιού και μάλιστα άνθρωποι που τον συμπαθούσαν και τον ακούγανε είχαν απογοητευτεί.

Εμείς θέλουμε την τέχνη και τον πολιτισμό να βοηθάει και όχι να αναπαράγει τα σεξιστικά στερεότυπα. Πρέπει οι καλλιτέχνες να προσέχουν, θέλουμε τον πολιτισμό σύμμαχό μας.

Ένας τομέας που μας απασχολεί είναι ο πολιτισμός και τα Μέσα Ενημέρωσης. Καθημερινά θα μπορούσα να βγάζω δελτία, γιατί δυστυχώς μέσα από τα ΜΜΕ και τις διαφημίσεις περνάει μεγάλος σεξισμός. Επίσης, υπάρχουν τώρα και αυτά τα ριάλιτι, τελευταία “Power of love” και “Game of love”, αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη γυναίκα, αλλά και τον άνδρα, τον οποίο υποβιβάζει σαν προσωπικότητα. Άκουσα ότι και εκεί υπήρχαν αντιδράσεις. Εμείς κάνουμε παρεμβάσεις και βγάζουμε δελτία. Και οι δημοσιογράφοι πρέπει να προσέχουν, έχω ζητήσει συνάντηση και με το ΕΣΡ. Χρειάζεται διαρκή πίεση και χρειάζεται οι γυναίκες να αρχίσουν να διεκδικούν ξανά, αυτό έχει πέσει λίγο τελευταία».

Δείτε το βίντεο κλιπ που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες:

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις